додому Новини Черкащина Парасольки ще не ховаємо: синоптики сказали, коли на Черкащину увірветься справжнє літо

Парасольки ще не ховаємо: синоптики сказали, коли на Черкащину увірветься справжнє літо

0

На стійке і тривале поліпшення погоди в найближчий тиждень розраховувати не варто. Про це у Facebook розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Південний циклон, з яким пов’язані опади, втрачає свої сили, тому у суботу невеликі грозові дощі прогнозують лише місцями. Температура вночі 11..16 градусів, вдень 20..25 градусів.

Вже у неділю славнозвісний циклон увіллється в систему циркуляції більш потужного циклонічного вихору, що кружляє над Скандинавією. Об’єднавшись, циклон «OUIND ІІІ» активізується і направить у наш регіон атмосферний фронт, який 13-14 червня зумовить короткочасні дощі, грози, місцями град та шквали 15-20 м/с. Температура повітря знизиться на 3-5 градусів, на що звертаємо увагу.

А надалі синоптична класика: після проходження атмосферного фронту у південні райони проникне холодне повітря, що зумовить виникнення циклону над Чорним морем. І знову дощі… Атрибутом наступного тижня залишається парасолька.

За довгостроковим прогнозом, до 19 червня утримається нестійка погода: невеликі короткочасні дощі, грози. Температура вночі 11..16 градусів, вдень 22..27 градусів.

Із 20-21 червня розпочнеться справжнє літо! В атмосфері зіллються гребені азорського і казахстанського антициклонів, що зумовить малохмарну, сонячну погоду та добрий прогрів повітря: вночі 13..18 градусів, вдень 24..29 градусів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, синоптики озвучили позитивні прогнози на врожаї черкащан.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version