додому Новини Освіта Пам’ятаємо: черкащани, які загинули під час Революції Гідності

Пам’ятаємо: черкащани, які загинули під час Революції Гідності

0

20 лютого в Україні  – День пам’яті героїв «Небесної сотні». Саме 20 лютого 2014 року в середмісті Києва загинуло найбільше людей – 48. Загалом в подіях на Єромайдані загинуло понад 100 українців.

Серед них – 7-ро черкащан. Коротко розповімо про кожного з них.

Горошишин Максим Максимович

Народився 14 квітня 1989, с. Басань, Пологівський район, Запорізька область. Проживав у Грушківці Кам’янського району на Черкащині.

Загинув 18 лютого під час сутичок на Інститутській поблизу урядового кварталу. Отруївся газом від гранати. Помер у лікарні. Похований у рідному селі.

Пасхалін Юрій Олександрович

Народився 18 січня 1984, у селі Носачів, Смілянський район. Закінчив школу у Смілі. Був вихованцем школи олімпійського резерву в Харкові, займався штангою. В останні роки проживав у Києві, працював на приватному підприємстві.

Отримав три вогнепальні поранення в спину та одне пневматичне поранення, першу допомогу було надано в Будинку профспілок. Після підпалу будинку його евакуювали до 18-ї лікарні на бульварі Тараса Шевченка, проте врятувати його не вдалося. Похований у рідному селі.

Чернець Віктор Григорович

Народився 27 травня 1977, с. Подібна, Маньківський район, Черкаська область. Мав двох дітей.

На трасі Одеса — Київ жителями Маньківки й Умані біля села Подібна був встановлений блок-пост на дорозі, аби перешкодити «тітушкам» та спецпризначенцям дісталися до столиці. Водій невстановленого джипа, який пробивав дорогу внутрішнім військам, на шаленій швидкості 19 лютого на смерть збив 37-річного мешканця села Подібна.

Паращук Юрій Григорович

Народився 1 липня 1966 у Тальному, Черкаська обл. Мав сина від першого шлюбу та дві прийомні доньки. На час подій Євромайдану працював столяром у Харкові.

Убитий пострілом із даху на Інститутській вулиці. Похований у Тальному.

 

Саєнко Андрій Степанович

Уродженець Сміли, афганець, громадський активіст, підприємець

Він був бійцем Сьомої сотні Самооборони. Загинув вранці 20 лютого від кулі снайпера.

Смоленський Віталій Віталійович

Народився 5 жовтня 1984, с. Фурманка, Уманський район, Черкаська область. Жив та працював у Києві.

Його тіло було виявлене на подвір’ї біля Михайлівського собору. Похований у рідному селі. У нього залишилось двоє дітей

Якубенко Михайло

Народився 1975 р.н., с. Склименці Корсунь-Шевченківського району Черкаської області. Отримав удар в голову важким предметом під час сутичок на вул. Грушевського 20 лютого. Внаслідок травм від удару помер в Черкаській обласній лікарні 18 квітня 2014 року. Похований у рідному селі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version