додому Новини Черкащина Овочева криза: як вплинула війна на аграрну міць Черкащини?

Овочева криза: як вплинула війна на аграрну міць Черкащини?

0

На Черкащині велику частину плодоовочевого ринку займає Уманський тепличний комбінат. Там з початком війни обсяг урожаю зменшився на 40 %.

«Через те, що протягом першого часу після початку повномасштабного вторгнення російської армії було не зрозуміло, як працюватиме комбінат і чи вдасться налагодити постачання, на підприємстві вирішили зменшувати інтенсивність підсвічування рослин та внесення добрив », – повідомляє SEEDS. 

Однак нещодавно підприємство відновило роботу. Спочатку продукцію відправляли на Львівщину. Не фурами, як раніше, проте буси з овочами таки доїхали за адресою. Згодом налагодили локальну доставку.

І навіть задонатили 150 тонн продукції для потреб військових, тероборони, лікарень та волонтерів. Про це розповіла менеджерка з маркетингу підприємства Оксана Гордій у коментарі для УманьNews.City.  На благодійництво віддали продукцію зі складу, яку не змогли реалізувати на початку війни.

Наразі, говорить фахівчиня,  відбувається поступове налагоджування продажів помідорів та огірків з комбінату, кризу на які відчуває вся Україна. Підприємство налагоджує нові логістичні зв’язки.

Читатйе також

В Умані від ударної хвилі постраждало місцеве підприємство

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version