НовиниЧеркащинаОтруєння не було: владці пояснили, чому мешканцям черкаського будинку...

Отруєння не було: владці пояснили, чому мешканцям черкаського будинку масово стало зле (ФОТО)

-

- Advertisment -

Наразі після інциденту на вулиці Крилова у лікарні перебувають двоє дорослих. П’ятеро дітей, які також були госпіталізовані з місця події, уже вдома. Про це vikka.ua стало відомо під час пресконференції з приводу масового отруєння людей, якого, як з’ясувалось, насправді не було.

За словами начальника Другого пожежно-рятувального загону Олександра Сіпка, на місці пригоди фахівці евакуювали близько 20 мешканців під’їзду та провітрили приміщення. Також були взяті заміри повітря на вміст небезпечних хімічних речовин (сірководню, аміаку, хлору, горючих газів). Гранично допустимих концентрацій не виявлено.

П’ятьох дітей госпіталізували в обласну дитячу лікарню. Трьом з них по інших ознаках запропонували госпіталізацію під динамічний нагляд. Як зазначає головний медик міста Олег Стадник, при деяких видах отруєнь клінічна картина розвивається в часі. Проте батьки від госпіталізації відмовились.

"В Третю міську лікарню доставлено двоє дорослих. Їх госпіталізували під динамічний нагляд в основному через симптоми хронічних захворювань, які вони пред’являли (бронхіальна астма, гіпертонічна хвороба). Загальний стан обох пацієнтів задовільний, – каже Стадник. – На мою думку, якщо існував різкий запах, люди з хронічними хворобами відреагували специфічно. Ознак клінічного отруєння не було".
 

Факт отруєння заперечує і заступниця міського голови Черкас Людмила Бордунос. Вона наголошує, що особисто їздила у лікарню, аби переконатися, у якому стані діти. Та їх там вже не було.

"Речовина, якою обробляли підвал, не є небезпечно. Вона лише має різкий запах. Якщо навіть пофарбувати фарбою, то людина з астмою почне страждати. Це особиста реакція на подразник", – зазначила чиновниця.
 

Також пані Людмила додає: такі випадки "масових отруєнь" вже були, коли будинки обслуговували СУБи, проте вони не набували великого розголосу.

Тим часом місцева прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом масового отруєння невідомою речовиною в місті Черкаси. На даний час проводяться необхідні слідчі дії для встановлення всіх фактичних обставин в ньому.

Винуватцям загрожує покарання у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаській багатоповерхівці масово потруїлися люди.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Міграційна служба виявила двох нелегалів із США у Черкасах

Міграційники виявили двох нелегалів із США у Черкасах і прийняли рішення про їхнє повернення додому. Про це повідомляють на...

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x