додому Новини Кримінал Отримав передплату і зник: в Умані спіймали продавця-шахрая (Фото)

Отримав передплату і зник: в Умані спіймали продавця-шахрая (Фото)

0

В Умані правоохоронці викрили шахрая. 44-річний чоловік розмістив інформацію з продажу автозапчастин. За товар вимагав повну передплату, а після – зник.

За такі дії йому загрожує обмеження волі на строк до трьох років, інформує пресслужба ГУНП у Черкаській області.

Зловмисником виявився місцевий житель. Він вимагав у покупця передплату в розмірі 6000 гривень. Коли йому перерахували на банківську картку гроші, «продавець» зник та не відповідав на телефонні дзвінки.

Ошуканий житель села Мошурів одразу звернувся із заявою до поліції. Правоохоронці відразу почали ряд оперативно-розшукових заходів та встановили зловмисника.

Нині йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Зазначимо, купувати товари необхідно лише на перевірених сайтах та обирати післяплату. Також уважно перевіряйте назву необхідного вебресурсу. Відмінність у назві може означати, що ви потрапили не на оригінальний ресурс, а на фішинговий сайт.

Крім цього на сайті кіберполіції в розділі «Стоп фрауд» можна перевіряти невідомий номер, банківську картку чи посилання на сумнівний сайт. Можливо, шахраї вже є в базі кіберполіції.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за пропаганду тоталітарних режимів черкащанину оголосили підозру.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version