НовиниОсвітаОсвітній департамент проведе новий тендер на закупівлю м’яса для...

Освітній департамент проведе новий тендер на закупівлю м’яса для черкаських дошкільнят

-

- Advertisment -

Найближчим часом «освітній» департамент у Черкасах обіцяє провести тендери на закупівлю продуктів харчування у дитячих садочках, аби вирішити проблему з постачанням м’яса.

Як пояснюють у Департаменті освіти та гуманітарної політики, ця проблема виникла саме через затягування процедур оголошення закупівель. М’ясо для дошкільнят замінили рибою та дитячими сардельками.

У міській раді зараз проводять службову перевірку щодо встановлення причин та осіб, з вини яких відбулося невчасне оголошення тендерної процедури.

Очільник департаменту Ігор Волошин зазначив, що нині фахівці шукають різні варіанти, як вийти з ситуації і таки забезпечити освітні заклади міста належним харчуванням. Як варіант, розглядається можливість підписання додаткових угод з наявним постачальником на суму близько 200 тисяч гривень, щоб відновити постачання м’яса до дошкільних навчальних закладів.

«Увесь досвід буде враховано, при оголошенні тендерів ми будемо завжди мати на увазі, що подібні ситуації можуть виникати, тому завжди розроблятимемо, так би мовити, і запасні варіанти також, щоб надалі подібних проблем не виникало. Утім, зазначу, що відповідно до розробленого типового меню дітям дозволяється вживання сосисок, оскільки ці продукти відносяться до м’ясних і не заборонені жодними нормативними документами. Тому в садочках можуть заміняти одні продукти іншими, – тими, що є в наявності. Дитячі сардельки, які постачаються в дитсадки – тільки вищого ґатунку. До того ж, вартість м’яса та м’ясопродуктів від вартості сардельок значно не відрізняється», – каже Ігор Володимирович.

Як інформували ВІККА-НОВИНИ, вже місяць у раціоні черкаських дошкільнят не було м’яса. Через це у Черкасах взялись проводити службове розслідування.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах за деякими адресами більше тижня не буде гарячої води

З 23 квітня по 2 травня мешканці деяких будинків у Черкасах залишаться без гарячої води. Про це повідомляє КПТМ...

Оборонці Черкащини знищили два ворожі БпЛА

Уночі над територією Черкаської області силами оборони знищено два ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. "Наші...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x