НовиниЧеркащинаОсвітні заклади Черкащини перевіряють на готовність до ЗНО в...

Освітні заклади Черкащини перевіряють на готовність до ЗНО в умовах СОVID-19

-

- Advertisment -

48 освітніх закладів у 10-ти районах та двох містах Черкащини визначено для проведення усіх трьох етапів зовнішнього незалежного оцінювання.

На сьогодні там триває активна підготовка з урахуванням Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні ЗНО  в період карантину в зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19), інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Нагадуємо, пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться вже 15 червня, 17 червня – з усіх інших навчальних предметів.

Перевірятимуть заклади освіти спеціально створені відповідні комісії із представників Держпродспоживслужби, освітян та медиків.  

"Комісії моніторитимуть дотримання протиепідемічних заходів в усіх пунктах тестування напередодні кожної сесії ЗНО та вступних випробувань, а при виявленні порушень надаватимуть організаторам заходу рекомендації щодо їх усунення", – наголосила начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Альона Бойко.

Протиепідемічні заходи визначені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 24. Зокрема вони передбачають забезпечення пунктів ЗНО антисептиками, проведення дезінфекції, чергування медичних працівників, створення місць для утилізації використаних масок тощо. Нижче наводимо деякі з них.

Так, на вході до будівлі, в якій проводиться тестування, організовуються місця для обробки рук антисептиками спиртовмісними з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів.

Місця для обробки рук позначаються яскравим вказівником про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка тощо).

У санітарних кімнатах потрібно забезпечити наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників. Використання багаторазових рушників заборонено.

Після проведення тестування необхідно провести очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння) та провітрювання.

Аудиторії, в яких проводиться тестування, перед і після його проведенням повинні провітрюватися не менше 30 хв. Під час тестування, за сприятливих погодних умов, рекомендовано відкривати вікна при зачинених вхідних дверях.

У місцях проведення тестування забезпечується чергування медичних працівників закладів освіти або закладів охорони здоров'я.

На виході із закладу необхідно розмістити контейнер/урну з кришкою для використаних масок з чіткою яскравою відміткою "ВИКОРИСТАНІ МАСКИ".

Збір використаних масок під час проходження тестування здійснюється відповідно до періодичності їх заміни залученими особами в окремий мішок для сміття з зав'язками для подальшої утилізації.

Перед збором необхідно одягнути одноразові рукавички, які слід утилізувати відразу після завершення, після чого помити руки з милом або обробити антисептиком.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині розпочався черговий етап пом’якшення карантину.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x