додому Новини Освіта Щоб ліквідувати кадровий дефіцит: кухарям черкаських садків піднімуть зарплату (ВІДЕО)

Щоб ліквідувати кадровий дефіцит: кухарям черкаських садків піднімуть зарплату (ВІДЕО)

0

Щоб ліквідувати нестачу кухарів у дошкільних закладах Черкас, у місті ухвалили рішення підвищити заробітну плату працівникам кухонь. Повідомляє власкор ВІККА

Щодня Інна з чотирма колегами мають нагодувати більше сотні дітей. Жінка працює кухаркою в одному з черкаських садочків. Зізнається, умови роботи непрості. 

ІННА ЗЕЛЕНЬКО, ШЕФ-КУХАР ЧЕРКАСЬКОГО ДНЗ №22 

Ну на кухні жарко, гарячий цех, постійно коло плити, духовки ввімкнені, плити ввімкнені, конвектомат. А якщо влітку, то кондиціонерів в нас звісно немає, і дуже жарко, дуже важко,ну працюємо.

Платять за таку важку й відповідальну працю мінімально. Мотивацію для кухарів потрібно підвищити. Переконана завідувачка черкаського садочка. 

НАТАЛЯ ЛИТОВЧЕНКО, ЗАВІДУВАЧКА ЧЕРКАСЬКОГО ДНЗ №22 

Підвищити престижність праці кухаря, для того, щоб мотивувати кухарів, для того, щоб йшли в дошкільні заклади працювати. Для того, щоб звичайно залучити молодь в дошкільні заклади, тому що на сьогоднішній день є дефіцит кадрів в дошкільних закладах, а саме кухарів-спеціалістів.

YouTube video player

Щоб змінити ситуацію, кухарям дошкільних закладів Черкас підвищать зарплату. Міські депутати підтримали це рішення голосуванням. Віднині понад 140 працівників кухонь отримуватимуть більше. 

Чубіна

АНАСТАСІЯ ЧУБІНА, ЗАСТУПНИЦЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ПИТАНЬ ОСВІТИ

Сьогодні депутати черкаської міської ради прийняли зміни до програми розвитку закладів дошкільної освіти, і головна зміна цієї програми полягає в тому, що починаючи з цього року черкаські кухарі будуть отримувати заробітну плату від 3 до 6 тисяч грн більшою в залежності від тарифного розряду, який вони відповідно мають. 

Валерія Кісільова, Геннадій Ємельянов, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version