НовиниОсвітаОблаштовувати укриття в черкаських дитсадках треба зі згоди департаменту освіти,...

Облаштовувати укриття в черкаських дитсадках треба зі згоди департаменту освіти, — офіційне роз’яснення

-

- Advertisment -

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради надав офіційне роз’яснення щодо облаштування укриття в приміщенні одного з дошкільних навчальних закладів міста.

Йдеться про один із дитсадків, у якому керівник зініціював зусиллями колективу створити сховище на випадок повітряної тривоги, аби мати можливість приймати дітей з нового навчального року. Про це у своєму сюжеті розповідало «Суспільне Черкаси».

Фото — «Суспільне Черкаси»

За інформацією департаменту, наразі будь-які роботи в приміщенні дитсадка припинили, оскільки офіційно це приміщення відповідно до Порядку облаштування укриттів у закладах освіти не підпадає під таке, що можна облаштувати як укриття.

Близько двох місяців тому черкаські садочки почали поступово відновлювати свою роботу. Зараз у місті вже працює 23 заклади, і всі вони мають належним чином облаштовані укриття. У 30 інших ДНЗ ще триває процес аналізу профільними фахівцями технічної документації. Завідувачі садочків вносять пропозиції щодо облаштування наявних у закладах приміщень, які можуть бути безпечними укриттями.

Цей процес займає певний час, адже йдеться про безпеку дітей, і поспіх тут не має місця, – запевняють у департаменті освіти.

«Тим не менш, нещодавно призначена завідувачка одного із садочків одноосібно прийняла рішення почати «підготовку» одного з приміщеннь закладу, яке на її розсуд можливо було б облаштувати, як таке, що слугуватиме укриттям. Було залучено технічних працівників, а також запропоновано вихователям, які зараз перебувають у відпустках, на волонтерських засадах прийти та допомогти із розчищенням обраного приміщення.

Департамент освіти та гуманітарної політики є уповноваженим органом засновника закладів дошкільної освіти, а тому останні зобов’язані узгоджувати початок будь-яких робіт у закладі, адже це пов’язано, в першу чергу, із безпекою працівників, які виконують не заплановані та не передбачені у посадових обов’язках роботи», — роз’яснюють у департаменті.

Окрім цього, поблизу згаданого дитсадка розміщене укриття, облаштоване жителями прилеглого будинку та яке можна використовувати і для дітей ДНЗ, адже воно — у пішій доступності (час ходьби до нього не перевищує 5 хвилин).

Наразі питання облаштування укриттів — на щоденному контролі департаменту освіти та гуманітарної політики та, оскільки, згідно з технічною документацією, підстав облаштовувати там укриття не може бути, задля безпеки і дітей, і працівників, при відкритті закладу буде використовуватись укриття, яке розташоване поблизу.

У департаменті кажуть, що сформували спеціальну комісію для моніторингу та надання методичних рекомендацій щодо облаштування будівель та приміщень, що можуть бути тимчасово використані як укриття для учасників освітнього процесу.

Читайте також: Черкащанам нагадують про правила електробезпеки для дітей (ВІДЕО).

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x