додому Новини Освіта Міністерство освіти рекомендує лишити учнів на канікулах і зберегти зарплатню вчителям

Міністерство освіти рекомендує лишити учнів на канікулах і зберегти зарплатню вчителям

0

Для убезпечення всіх учасників освітнього процесу під час воєнного стану МОН рекомендує в усіх закладах освіти оголосити канікули та зберегти виплати вчителям.

Канікули радять запровадити щонайменше на два тижні. Надалі освітній процес залежатиме від безпекової ситуації в країні.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, у зв’язку з оголошенням канікул оплата праці працівників закладів освіти має здійснюватися відповідно до норм чинного законодавства.

У випадку, коли в окремі дні заняття не проводяться з незалежних від учителя причин, оплата здійснюється в порядку і розмірах, визначених Кодексом законів про працю.

Крім того, МОН та Профспілка, відповідно до Галузевої угоди, рекомендують керівникам установ та закладів освіти забезпечити:

  • оплату простою працівникам, включаючи непедагогічних та тих, які працюють за сумісництвом, не з їх вини в розмірі середньої заробітної плати;
  • оплату праці освітян, коли в окремі дні (місяці) заняття не проводяться з незалежних від них причин (епідемії, метеорологічні умови, карантин тощо), із розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства;
  • збереження заробітної плати на період оголошеного карантину і здійснення освітнього процесу у дистанційному режимі, оплати праці за фактично виконаний ними обсяг навчального навантаження.

Міністр нагадав, що категорично заборонено примушувати педагогічних та інших працівників писати заяви про відпустку без збереження заробітної плати.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version