НовиниОсвітаДопомога обіймами: у Черкасах іграшкою зцілювали дитячу психіку

Допомога обіймами: у Черкасах іграшкою зцілювали дитячу психіку

-

- Advertisment -

Унікальна терапевтична іграшка в Черкасах. Вона зцілює травмовану стресом дитячу психіку. Хібукі харчується обіймами, з ним можна поділитися своїми страхами. Має довгі лапи і може тримати в обіймах свого маленького господаря хоч і весь день. На це і розраховували ізраїльські фахівці-розробники.

До зустрічі з хібукі готують. Для цього використовують арт-терапію: для розвантаження свідомості дитини та концентрації її уваги і вже потім –  знайомство з новим другом

Олена Ступніченко, психолог з хібукі- терапії:

«На психологічному рівні всі дитячі тривоги переходять на цю іграшку і дитина розділяє. А як що тривогу розділити вона зменшується у совокупності і дитина легше переносить стресові ситуації»

Знайомство з Хібукі відбулося. 16 дітей із родин – переселенців, які навчаються у 9-й гімназії Черкас,  отримали нового друга.

Ірина Топчій, директорка Черкаської 9-ї гімназії:

«Ми брали дітей перших класів, других. Ну, брали тих дітей, яких двоє у сім’ї, щоб не було такого, що одна дитна є учасником проекту, а друга ні”

Свого часу цей проект створили для дітей з Японії, США, Ізраїлю, що постраждали внаслідок урагану «Катріна». З перших днів повномасштабного вторгнення в Україну, Хібукі допомагає маленьким тутешнім громадянам.

Валерія Шинкарьова, координаторка проекту «Хібукі – терапія» в Черкаській області.

«Ми отримали у вересні 175 іграшок. На сьогодні всі роздані дітям. Але у ізраїльської сторони плани грандіозні і вони хочуть щоб учі діти в Україні отримали іграшку безкоштовно».

Україна не забуває і про тих дітей, які внаслідок війни опинилися за кордоном. Хібукі знаходить нових друзів в Чехії, Польщі та інших країнах, де вимушено опинилися маленькі українці.

Читайте також:

У Черкасах під Замковою горою виявили цікаву знахідку (ФОТО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x