НовиниЧеркащинаОсучаснення лікарень, ремонт "легендарних" доріг та іменні стипендії –...

Осучаснення лікарень, ремонт "легендарних" доріг та іменні стипендії – черкаський нардеп прозвітував перед виборцями

-

- Advertisment -

Встановлення 30 спортивних та дитячих майданчиків, осучаснення 30 навчальних та 26 медичних закладів, освітлення 20 населених пунктів, будівництво нових амбулаторій, футбольних полів та призначення стипендій активним студентам – один із найпродуктивніших нардепів Черкащини нещодавно прозвітував перед виборцями про залучення на округ 118 мільйонів гривень та свою роботу у Верховній Раді.

П’ять років тому Владислав Голуб був обраний в одномандатному виборчому окрузі №197. Будучи одним із наймолодших депутатів Верховної ради 8-го скликання, він потрапив у 200-ку найпродуктивніших депутатів. За що потрапив у ТОП та якими проектами "підкорив серця" виборців, дізнавались журналісти "Про все".

Черкаси та Черкаський район

На місто Черкаси та Черкаський район нардепу вдалося "вибити" 15 мільйонів 692 тисячі гривень.

Що було зроблено? Найбільшу увагу тут приділили питанням облаштування освітніх закладів: для шкіл та садочків закуплено комп’ютерну та побутову техніку, меблі та дошки. Проведено низку капітальних ремонтів.

Без перебільшення, як містяни, так і жителі сіл найбільше радіють встановленню нових спортивних та дитячих майданчиків. Для прикладу, в селі Геронимівка нещодавно встановили новенький майданчик для занять спортом. Місцева влада надихнулася ідеєю зробити село ще більш зручним для жителів і встановила поряд за кошти місцевого бюджету дитячий майданчик. Надалі ж, прислухаючись до порад місцевих жителів, там хочуть встановити фонтан і висадити трояндові плантації. До тієї ж Геронимівки за підтримки нардепа нещодавно нарешті зробили нову дорогу. До цього селяни неодноразово виходили на акції протесту, вдавалась і до заходів з перекриття руху, адже їздити по тому, що лишалося від асфальту, було практично неможливо.

Медики та люди похилого віку, найбільше завдячують депутату за оновлення лікарень та ФАПів, а ще за нові автівки для сімейних лікарів. Зокрема, два легковика було придбано для медиків районного центру первинної медико-санітарної допомоги.

Співпрацює Владислав Голуб із місцевими навчальними закладами. Зокрема, для студентів встановлено іменні стипендії за успіхи в навчанні. Долучається депутат і до різних корисних акцій. Наприклад, нещодавно, разом із студентами Черкаського національного університету, прийнявши естафету від Канівського коледжу культури і мистецтв та Канівського вищого професійного училища, долучився до всесвітнього флешмобу "trashtag". Усі разом учасники заходу прибрали територію Черкаського геріатричного пансіонату. Після цього вони засадили клумби трояндами та висадили у садку фруктові дерева.

Золотоноша та Золотоніський район

Капітальні і поточні ремонти, встановлення спортивних майданчиків, вуличне освітлення та оновлення лікарень – на перший погляд не такі вже й великі справи. Однак, за словами людей, які користуються цим щодня, це більше ніж важливо.

"У Золотоніській центральній лікарні буквально за три роки відбулася маса позитивних зрушень, – каже головний лікар Золотоніської ЦРЛ Сергій Примак. – Було проведено ремонт терапевтичного та фізіотерапевтичних відділень, встановлено рентген-комплекс. Крім того, ми повністю оновили операційний блок, а незабаром запрацює і оновлене пологове відділення".

А от сільський голова Гельмязова Людмила Могила каже – з допомогою нардепа вдалося вирішити питання, які дошкуляли селянам роками.

"Гельмязів – дуже велике село, протяжність його близько 100 км. Тож однією з найпроблемніших тем для нас завжди було вуличне освітлення – освітленою була лише центральна частина села, – зазначає жінка. – Нам врешті вдалося завершити проведення освітлення на ще кількох вулицях. А ще спільними зусиллями ми змогли вирішити питання ремонту горезвісної "гельмязівської" дороги – дороги державного значення, яка проходить нашим селом. Цього року поточний ремонт частини цієї дороги таки було зроблено".

Крім закупівлі техніки для шкіл, депутат переймається і питаннями спорту. Так, наприклад, в Гельмязеві та Вознесенському було побудовано два футбольних поля зі штучним покриттям.

Канів та Канівщина

У Каневі та районі, як і всюди по округу, депутат переймався питаннями оснащення освітніх та медичних закладів новою технікою. Однак сьогодні народний обранець ще має розуміти і сучасні тенденції, – переконані освітяни.

"Нещодавно у нашому навчальному закладі ми захопились ідеєю запровадження занять із робототехніки, проте вартість необхідних для цього наборів LEGO – а це майже півмільйона гривень – була для нас не підйомною, – розповів директор Бобрицького НВК Михайло Гончаров. – На черговій зустрічі з Владиславом Голубом розказали йому про нашу ідею, і він "загорівся" нею разом із нами. Тепер наших дітей не відтягнути від нових занять".

Крім освітньої, традиційно нардеп підтримував і медичну галузь. Зокрема, для місцевої райлікарні було придбано новий УЗД-апарат, лапароскопічну стійку та автомобіль швидкої допомоги. Все для того, аби канівчани могли отримати якісне і своєчасне лікування.

Робота на окрузі, безперечно, важлива, однак від сучасного народного обранця вимагається ще й вміння бути дипломатом та представляти країну на міжнародній арені. Учні канівських шкіл під час спеціальних уроків мали нагоду поспілкуватися з Владиславом Голубом іноземною мовою та перевірити його вміння вести діалог. Як відомо, нардеп досконало володіє кількома іноземними мовами – англійською та французькою і, будучи членом української делегації ПАРЄ, вільно спілкується з політиками всього світу, захищаючи інтереси України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Радуцький не збирається до Верховної Ради.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x