НовиниЧеркащина"Особливий спортивний проект України", – Олександр Кобець про "Черкаські...

"Особливий спортивний проект України", – Олександр Кобець про "Черкаські Мавпи" (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Цього місяця вихованець "Черкаських Мавп" – Олександр Кобець дебютував у G-Лізі. Саша отримав перші ігрові хвилини у складі фарм-клубу "Вашингтон Візардс". Наш легіонер зіграв у матчі G-Ліги, в якому його клуб "Кепітал Сіті Гоу-Гоу" на виїзді поступився "Лонг Айленд Нетс". Поки українець не отримує багато ігрового часу у фарм-клубі "Вашингтону", однак вірить у свій шанс потрапити в НБА.

Напередодні ж свого дебюту у G-Лігзі Саша дав інтерв’ю. Подякував баскетбольній школі "Черкаських Мавп" і згадав свої виступи в основній команді клубу, де на сьогодні є найрезультативнішим гравцем в її історії, здобувши за неї в Суперлізі 1679 очок. Про це пише офіційний сайт "Черкаських Мавп". 

Кобець з теплом згадує час, проведений у складі черкаської команди:

"За Черкаси у Суперлізі я виступав протягом п’яти сезонів. Останні три роки – взагалі як основний гравець. Думаю, ці сезони були хороші для мене і для клубу. В останньому сезоні ми стали чемпіонами, вперше в своїй історії клубу це вдалося зробити".

Новоспечений гравець G-Ліги зізнався: залишати рідну команду саме в цей час, коли "Черкаські Мавпи" отримали можливість грати в Єврокубках, йому трохи прикро. Хоча й G-Лігу розглядає як свій особливий шанс заявити про себе й продовжити власне прогресування.

Також розповідає: клуб відпустив його до Америки, не попросивши жодної компенсації в якості "бай-ауту".

"Черкаські Мавпи" – це особливий спортивний проект України. Він дає шанс молодим гравцям заявити про себе і просто відбутися. Яскравий приклад – Свят Михайлюк. Я можу бути теж показовим прикладом, – розмірковує Саша. – Заради мого розвитку клуб не лише допомагає, а й не ставить палки в колеса, чи утримує гравця. Я хочу лише подякувати президенту (Михайлу Бродському), головному тренеру (Максиму Міхельсону), що наш клуб допомагає у розвитку молодих гравців". 

Фото: mavpabasket.com

Тим же юнакам, які тільки починають займатись баскетболом, Олександр Кобець дає свою настанову: натхненно працювати й розвиватись.

"Черкаси – не просто баскетбольний клуб, за цей період часу в нас зібралася справжня баскетбольна родина. У нас хороші тренери у баскетбольній школі, яким цікаво розвивати гравців. У нас сильний чемпіонський клуб у Суперлізі, де можна прогресувати після юнацького баскетболу. Можу на своєму прикладі молоді сказати, якщо у них буде пропозиція з Америки, або топового європейського клубу, ніхто не буде перешкоджати цьому, навпаки, –завжди допоможуть у бажанні прогресувати", – впевнений баскетболіст.

Про своє майбутнє в США Саша теж говорить охоче. Каже: остраху грати у G-Лізі після літньої ліги NBA не має. Адже літня ліга – це короткий відрізок часу, нині ж попереду – цілий сезон у фарм-клубі. А отже, спортсмен має значно більше часу, цілий рік, аби проявити себе.

"На сьогодні G-Ліга має високий глядацький інтерес, адже багато клубів хочуть розвивати її і загравати гравців ліги в НБА. Я вважаю, що люди з моїм ігровим типажом потрібні в НБА. Треба працювати і прогресувати, та чекати на свій шанс", – ділиться своїми сподіваннями Кобець.

А от прогнозувати, чи приєднається до своїх колег у складі національної збірної України в поєдинках, які пройдуть в листопаді, Олександр Кобець не береться. Хоча виступ за збірну вважає обов’язком кожного спортсмена.

"Сподіваюся стати основним гравцем ротації клубу і бути потрібним команді. Однак, якщо у мене буде можливість я обов’язково приїду і буду захищати честь збірної, – обіцяє бігмен. – Вважаю, кожен гравець має захищати кольори своєї збірної. Це патріотизм в душі! Я жодної збірної не пропустив! Навіть коли у мене травми були, я приїздив у збірну, там лікувався і знову грав за команду, це як обов’язковий фактор".  

Як повідомляв сайт vikka.ua, дублери "Мавп" – 06 привезли дві перемоги зі Світловодська. 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Жителів Черкаської області попереджають про заморозки

На території Черкаської області похолодало. Температура повітря продовжить знижуватися. Про це пише директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Атмосферний...

У Чигирині водій насмерть збив пішохода, який переходив дорогу

ДТП сталася 6 травня на вулиці Богдана Хмельницького в Чигирині. Про це повідомляє пресслужба поліції Черкаської області. Водій автомобіля ВАЗ-21099...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x