додому Новини Оскандалений в часи Майдану прокурор представляє черкащанина, який судиться з патрульними (ФОТО)

Оскандалений в часи Майдану прокурор представляє черкащанина, який судиться з патрульними (ФОТО)

0

У ході судового засідання по вже нашумілій справі "Юрій Яковлєв vs черкаські патрульні" інтереси першого представлятиме екс-заступник прокурора Черкас, якого досі судять за злочини, скоєні в часи Революції Гідності, Михайло Буджерак. Про це повідомляє "ІнфоМІСТ".

Як повідомлялось раніше, в Придніпровському райсуді Черкас розглядається справа щодо чотирьох черкаських патрульних. Їх звинувачують у побитті та незаконному позбавленні волі Юрія Яковлєва. При цьому напередодні судового засідання правоохоронцями було оприлюднено відео, де Яковлєв, очевидно перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, погрожує поліції.

Представником Яковлєва в суді є скандальновідомий екс-заступник прокурора Черкас Михайло Буджерак.

У 2014 році Буджерак був зарахований черкаськими активістами до так званого "люстраційного списку Черкащини".

Фото "Прочерк"

Справа по діяльності Михайла Буджерака почала розглядатися Придніпровським райсудом Черкас ще влітку 2015 року і триває досі. Зокрема, останнє судове засідання відбулося 15 лютого цього року.

Фото "Про все"

Буджераку інкримінують ч. 1 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 1 ст. 372 (Притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності) КК України.

За інформацією слідства, 23-24 січня 2014 року Михайло Буджерак, перебуваючи на посаді заступника прокурора Черкас, притягнув до кримінальної відповідальності завідомо невинних осіб. Мова йде про осіб, затриманих під час штурму Черкаської ОДА (двоє жителів Лесьок та один черкасець).

Натомість обвинувачений свою вину не визнає та заявляє, що лише отримував і виконував незаконні накази, вказівки та розпорядження.

"VIB & Company"

Кримінальна справа не завадила Буджераку стати співзасновником адвокатського об’єднання "VIB & Company", зареєстрованого в листопаді 2015 року. Цікаво, що колегою Буджерака по об’єднанню є, наприклад, Гліб Сидоров, екс-прокурор облпрокуратури, який фігурував в люстраційних списках. Очолює адвокатів – Володимир Вегера, екс-заступник прокурора області, що був звільнений у 2014 році відповідно до Закону України "Про очищення влади".

Як повідомляв сайт vikka.ua, поліцейським атовцям з Черкащини вручили сертифікати права власності на землю.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version