додому Новини Черкащина Осінь з літнім характером: на Черкащині переважатиме суха й сонячна погода

Осінь з літнім характером: на Черкащині переважатиме суха й сонячна погода

0

Хоча метеорологічна осінь настала ще не у всіх районах Черкащини, але її астрономічні та фенологічні ознаки з кожним днем все яскравіші.

«Рання осінь» за кліматом триває до середини жовтня. В останні 20 років в цей період середньодобова температура знижувалася з 12 до 8 градусів тепла. В цьому році, за літніми традиціями, жовтень зберігає дуже теплі відносини із нашим краєм, пише у Facebook начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Середньодобові температури утримуються в межах 13-18 градусів, денні максимуми на початку жовтня досягали 19-21 градусу, вночі було не нижче 10-12 градусів.

Причиною цього є тривале існування обширного антициклону над Уралом, який забезпечує південний потік повітря. Час від часу атлантичні циклони наближаються до центральної України, намагаючись пробитися на схід та розвернутися до нас своєю холодною тиловою частиною, але поки що їм це не вдається.

За прогнозом синоптиків, на поточному тижні Черкащина залишиться на межі східного антициклону та західного циклону. Тому переважно сонячно та без опадів, лише вночі та вранці можливі тумани. Утримаються посилені південні вітри, які несуть аномальне тепло із Середземномор’я. Температура вночі 9-14 градусів, вдень 17-21 градус.

Лише в окремі дні з наближенням атмосферних фронтів західного циклону, можливі дощі, місцями з грозами. Така осіння з літнім характером погода збережеться до середини наступного тижня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, з понеділка Канів знову у «червоній» зоні.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version