НовиниЧеркащинаОсінь ще порадує черкащан теплими днями

Осінь ще порадує черкащан теплими днями

-

- Advertisment -

Осінь на Черкащину стрімко увірвалася з "жовтневою" погодою, посиленим вітром, невеликими дощами та першими заморозками. Дощі, що пройшли в останні дні були малоефективними. Вони навіть не змінили стан зволоження верхнього шару ґрунту, який за візуальним визначенням, практично по всій території області оцінюється як сухий. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

Як наслідок, ґрунтова засуха утримується на всій території області, а в центральних районах вона вже досягла 4 місяців. Таким чином, відсутність вологи в ґрунті створила екстремальні умови для сівби озимих культур під врожай майбутнього року та не уможливлює появу сходів озимого ріпаку.

До ґрунтової засухи цієї ночі ще й додалися слабкі заморозки, які спостерігалися в окремих центральних районах на поверхні ґрунту та на висоті 2 см. Їх інтенсивність не перевищувала 0-2 градусів. Така температура створювала небезпеку лише для овочевих (огірки, помідори, перець, баклажани) та баштанних культур, які вважаються нестійкими проти заморозків і можуть пошкоджуватись навіть температурою від -0,5 градусів. Тому ці культур необхідно завчасно зібрати.

За прогнозом, холодна погода із заморозками на поверхні ґрунту утримається лише до 21 вересня. Надалі відчутно потеплішає і до кінця місяця температурний фон очікується в межах і вище норми, в останній п’ятиденці можливі невеликі дощі. Тож ймовірність припинення ґрунтової засухи можлива лише на незначних площах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через відсутність дощів на Черкащині може поменшати річок.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x