НовиниОсвітаОрганізатори анонсували Ше.Fest-2023 у серпні в Моринцях

Організатори анонсували Ше.Fest-2023 у серпні в Моринцях

-

- Advertisment -

Цього літа у селі Моринці, що на Черкащині, відбудеться увосьме щорічний фестиваль Тараса Шевченка “Ше.Fest 2023”. Організатори наголошують, що проєкт виник у 2014 році як елемент національного опору, тому в гарячому 2023 році він точно має нас об’єднати, — йдеться у повідомленні. Традиційно, подія запланована на кінець серпня — 26 та 27 серпня.

“Ми вирішили робити Фестиваль в розпал війни, бо цей проєкт як явище народжений в час війни, і не може стояти на паузі в момент, коли нація перейшла до практичного виконання Шевченкового Заповіту.  Ми упродовж 9 років послідовно чинимо опір культурній окупації та військовій агресії. Тому поки нація б’ється, зокрема воюють члени нашої команди, ми продовжуємо робити своє, бо Шевченко це теж зброя”, розповідає режисер фестивалю Олександр Висоцький.

Гасло цьогорічного фестивалю “Шевченко чинить опір”, оскільки третина оргкомітету нині на війні, зокрема і сам очільник “Ше.Fest” Дмитро Колоша. Проте оргкомітет вирішив провести подію, але відмовитись від великої розважальної частини та збирати донати на ЗСУ.

“Нам дуже легко відмовитися від суто розважальних елементів, таких як концерт на музичній сцені чи Ше.GAMES, адже ці речі завжди були приємним бонусом до фестивалю, а не його суттю. Все найбільш цінне, що є в Ше.Fest, залишиться: атмосфера, видатні особистості, унікальна локація, талановиті митці та українська культура без шароварщини та русифікації. А це 99% проєкту”, — підсумував режисер.

Всі виступи будуть волонтерськими. Команда фестивалю прагне провести подію з мінімальним ресурсом для поціновувачів Шевченка та постійних відвідувачів, максимально присвятити всі події темам війни: підтримці військовим, сім’ям військовослужбовців та вимушеним переселенцям і тим, хто постраждав у зв’язку із воєнними діями росії.

Тому цитату з “Кобзаря” для цьогорічної події було обрано: “Свою Україну любіть. Любіть її… во врем’я люте”.

Вхід вільний. Під час фестивалю планується збір донатів на підтримку військових на передовій для закупівлі важливих для перемоги гаджетів, які наближать виконання Шевченківського “Заповіту”.

Нагадаємо, що “Ше.Fest” — це щорічний мистецький фестиваль, присвячений пам’яті та творчості Шевченка та Україні, який відбувається на малій батьківщині поета. Протягом двох днів на фестивалі працює понад 10 локацій, де різними формами подачі відвідувачі ближче знайомились із Шевченком. Подія пропагує здоровий спосіб життя, під час фестивалю заборонено вживати алкогольні напої.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині зафіксували 15 випадків хвороби Лайма

Протягом цього року на Черкащині зафіксували 15 випадків хвороби Лайма. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного центру контролю й...

Черкаські патрульні виявили водія без прав та транспортний засіб із підробленим VIN-номером

Вчора, близько 10 години, патрульні на вулиці Героїв Холодного Яру помітили автомобіль Ford Transit, який рухався з порушенням правил...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x