НовиниОпубліковано актуальну карту АТО на 30 травня

Опубліковано актуальну карту АТО на 30 травня

-

- Advertisment -

Ситуація на Сході країни станом на 12.30 30 травня за даними РНБО,

Незаконні збройні формування продовжують передислокацію техніки, зокрема артилерійської, для посилення обстрілів позицій українських військових.

Як і в попередні дні, бойовики здебільшого використовують міномети, гранатомети та стрілецьку зброю, в тому числі і снайперську. При цьому вони також застосовують заборонене за Мінськими угодами озброєння.

Зокрема, за минулу добу було зафіксовано 7 обстрілів з 120-мм міномету та 5 обстрілів з артилерії калібру 122 мм. Двічі російські найманці використовували танки. Українські військові на провокації противника давали адекватну відповідь, змушуючи його припинити вогонь.

Найважчою є ситуація на Донецькому напрямку. Велика кількість обстрілів із різних видів зброї зафіксована поблизу Донецького аеропорта, на околицях Горлівки, а також на південний захід від міста Донецьк.

За минулу добу тут також відбулось два бойових зіткнення. Поблизу с. Широка Балка Дебальцівської міської ради бойовики з гранатометів обстріляли спостережний пункт сил АТО та атакували його. Інший бій стався поблизу Красногорівки. Бій з диверсійно-розвідувальною групою противника тривав кілька годин. Українські військові в обох випадках дали потужну відсіч ворогу, змусивши його відступити із втратами.

На Луганському напрямку інциденти порушення перемир’я з боку бандформувань зафіксовані в трьох населених пунктах – Станиці Луганській, Щасті та Трьохізбенці.

На Маріупольському напрямку протягом минулої доби інтенсивність обстрілів з боку бойовиків знизилась. В селищі Широкине після шостої години вечора незаконні збройні формування 4 рази порушили режим перемир’я, застосовуючи артилерію, міномети та стрілецьку зброю.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 4 отримали поранення.

Зображення у збільшеному розмірі можна переглянути ТУТ.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У школах Черкас цьогоріч – 1337 випускників

31 травня у Черкасах пролунав останній дзвінок 2023-2024 навчального року. Вже третій рік поспіль українці відзначають це свято в...

На Черкащині у двір працівника ТЦК кинули гранату: члени родини не постраждали

У Катеринополі, що на Черкащині, у двір домоволодіння працівника місцевого ТЦК та СП кинули вибуховий пристрій. Про це повідомляє...

Цікаве:

Топер для дивана: вибираємо правильно

Топер – це тонкий матрац без пружин, який здатний...

Зливи, грози, спека: якими будуть останні дні весни на Черкащині

Фінішує весна 2024. Надмірні дощі березня та квітня вилили...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x