додому Новини Опубліковано актуальну карту АТО на 22 лютого

Опубліковано актуальну карту АТО на 22 лютого

0

Ситуація на Сході країни станом на 12.30 22 лютого за даними РНБО.

Учора в районі с. Новотошківське на Луганщині відбувся обмін 59 членів незаконних збройних формувань на українських воїнів. Було звільнено 139 наших бійців, а ще один 1 військовий буде на волі за кілька днів. Про це розповів речник Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Із сьогоднішнього дня заплановано розпочати процес відведення важкого озброєння згідно з планом  контролю з координації та реалізації комплексу заходів щодо виконання Мінських угод. Цей план був погоджений з керівництвом так званих "ДНР" та "ЛНР".

За минулу добу інтенсивність бойових дій в зоні АТО знизилася. Зокрема з 22:00 години 21 лютого до 07:00 години 22 лютого не було зафіксовано жодного ворожого обстрілу наших позицій. Проте бойовики продовжують здійснювати збройні провокації, в т.ч. – із застосуванням важкої техніки. Всього учора, 21 лютого, було здійснено 44 ворожих обстрілів наших позицій.

На Донецькому напрямку позиції наших військових поблизу с. Піски, с. Опитне, с. Водяне, с. Тоненьке було обстріляно із застосуванням реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів тощо. "Ці провокації вкотре призводять до загибелі мирних мешканців" – відзначив речник АТО. Учора об 11:40 у м. Авдіївка під час артилерійського обстрілу бойовиків в будівлю приватного кафе влучив снаряд, у результаті вибуху 3 людей загинули. На Маріупольському напрямку, поблизу с. Широкине бойовики з танка, мінометів і стрілецької зброї 4 рази обстріляли позиції сил АТО та здійснили спробу їх штурму. Також у цьому районі триває накопичення живої сили та військової техніки бойовиків.

Учора на тимчасово неконтрольованій Україною території зафіксовано пересування колон військової техніки НЗФ, зокрема: з м. Макіївка у напрямку м. Донецьк – 9 вантажних автомобілів (5 – з майном та боєприпасами, 4 – з особовим складом НЗФ), 4 – паливозаправники; з м. Донецьк у напрямку м. Маріуполь – 10 вантажних автомобілів з артилерійськими установками. Водночас, зауважив речник АТО, на окремих напрямках спостерігається відведення (ротація) противником своїх підрозділів та важкого озброєння за межі України. Зокрема, 21 лютого через пункт пропуску "Ізварине" на територію РФ виведено 6 бойових броньованих машин, 11 вантажних автомобілів з особовим складом і майном ЗС РФ.

Загалом протягом доби зафіксовано політ 14 безпілотників на Маріупольському, Донецькому та Луганському напрямках. Водночас вчора, близько 7 години вечора, в районі м. Старобільська ворожий безпілотник був збитий.

За останню добу 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено.

Зображення у збільшеному розмірі можна переглянути ТУТ.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version