додому Новини Опубліковано актуальну карту АТО на 19 березня

Опубліковано актуальну карту АТО на 19 березня

0

Ситуація на Сході країни станом на 12.30 19 березня за даними РНБО.

За оперативною інформацією, противник продовжує перегрупування сил, накопичує боєприпаси і паливо. При цьому активно використовується залізнична інфраструктура на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Зокрема, вчора на станцію Краснодон прибув ешелон з майном та боєприпасами.

Триває бойове злагодження підрозділів НЗФ, які прибули з Росії та мобілізовані з підконтрольних територій. Заняття з бойової підготовки проходять з високою інтенсивністю. За даними розвідки, з 18 березня у НЗФ "ЛНР" скасовано відпустки особового складу.

Є численні свідчення того, що відведення важкої зброї бойовиків має лише демонстративний характер. За минулу добу було зафіксовано 8 артилерійських обстрілів наших позицій та 4 випадки використання бойовиками танків.

Найбільш неспокійна ситуація – у селі Широкине під Маріуполем, районі Донецького аеропорту, у передмістях Горлівки, які контролюються українською владою, в районах на північ від Дебальцевого, а також поблизу Бахмутської траси. Вже сьогодні, після півночі, противник здійснив 4 збройні провокації проти наших військових.

Водночас керівник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан підкреслив, що українські військові в повній мірі виконують Мінські домовленості.

Також ОБСЄ повідомила, що учора, під час відвідання командою міжнародних спостерігачів пропускного пункту у населеному пункті Заїченко, що наразі контролюється бойовиками, польовий командир одного з загонів бандформування "ДНР" погрожував вбити членів місії у разі непокори його наказам. Як зазначено, у звіті місії, причиною такої реакції став підрив військової вантажівки, внаслідок чого загинуло двоє бойовиків, а ще одного було поранено.

За минулу добу загиблих українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено.

За даними розвідки, у середовищі бойовиків спостерігається "кадровий голод", зумовлений фізичними втратами та відмовою бойовиків брати участь у бойових діях. "Військові комісаріати ДНР" вживають заходів з доукомплектування особового складу за рахунок мобілізації учнів шкіл та професійних училищ. Цю інформацію підтверджує заступник керівника АТО полковник Валентин Федічев. За його словами, навчальний центр для підготовки молодих бойовиків розташований у м. Старобешеве Донецької області.

Зображення у збільшеному розмірі можна переглянути ТУТ.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version