додому Новини Опубліковано актуальну карту АТО на 17 лютого

Опубліковано актуальну карту АТО на 17 лютого

0

Ситуація на Сході країни станом на 12.30 17 лютого за даними РНБО.

Бойовики та російські військові здійснюють масовані обстріли у районі міста Дебальцеве та на інших стратегічно важливих напрямах.

Біля Дебальцевого терористи атакували взводний опорний пункт сил АТО та понад 20 разів обстріляли позиції наших військових з установок "Град". Також незаконні збройні формування неодноразово застосовували артилерію, міномети та стрілецьку зброю. У районі села Міус Попаснянського району Луганської області терористи з установок "Град" і артилерії тричі обстріляли взводний опорний пункт сил АТО та вдалися до спроби його штурму. Всі напади українські військові відбили. Вони здійснюють вогневий контроль над населеним пунктом Логвинове та частково контролюють трасу Артемівськ-Дебальцеве.

Також бойовики з реактивних установок відкривали вогонь по наших військових поблизу села Санжарівка Донецької області та поблизу смт Новотошківське Луганської області.

Учора бандити двічі відкривали вогонь по контрольному посту "Фащівка", де служать прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Піхота бойовиків за підтримки артилерії та 3 танків майже годину здійснювали спробу штурмом захопити блокпост. Українські військові відкрили вогонь у відповідь. Не спромігшись захопити контрольний пост, бойовики дві години здійснювали мінометний обстріл посту. Загалом сили АТО не втратили жодної позиції.

Фіксується певне зниження інтенсивності та кількості обстрілів позицій сил АТО з боку незаконних збройних формувань.

З початку набуття чинності Мінських угод (з 00:00 15 лютого 2015 року до 06:00 17 лютого 2015 року) терористи та російські військові здійснили 164 обстріли позицій силових структур України. Незаконні збройні формування намагаються спровокувати українських військових на відкриття вогню у відповідь, щоб покласти на українську сторону відповідальність за зрив перемир’я.

За минулу добу загинули 5 українських військовослужбовців, 9 отримали поранення.

Зображення у збільшеному розмірі можна переглянути ТУТ.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version