НовиниОпубліковано актуальну карту АТО на 15 березня

Опубліковано актуальну карту АТО на 15 березня

-

- Advertisment -

Ситуація на Сході країни станом на 12.30 15 березня за даними РНБО.

Учора члени незаконних збройних формувань здійснили 34 збройні провокації проти сил АТО. В районі селища Луганське працював снайпер. Найбільша кількість провокацій зі стрілецької зброї та АГС зафіксована біля селища Широкине та в районі Донецького аеропорту.

Вже сьогодні після опівночі бойовики двічі здійснили збройні провокації проти наших бійців в районі населеного пункту Опитне, а о 6.15 ранку обстріляли позиції сил АТО біля селища Широкине, використавши міномети.

Українські військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь і погасили вогневу точку противника. За інформацією радника Міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, противник продовжує концентрувати важку техніку, танки, бронемашини та артилерію під Новоазовськом, Саханкою та прилеглих населених пунктах.

На тлі збройних провокацій з боку бойовиків, учора, з Російської Федерації на територію України вторгся черговий двадцятий так званий "гуманітарний конвой". За даними представника МНС Росії Олега Воронова, понад 80 машин перетнули російсько-український кордон у прикордонних пунктах "Донецьк" (РФ) та "Матвеев Курган". Частина машин поїде у напрямку Луганська, а інша до Донецька. Українська міжвідомча група жодним чином, навіть шляхом візуального спостереження, не брала участі в оформленні вантажу. Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста також не брали участі в інспекції багажу, що вкотре демонструє як Росія попирає усі можливі норми національного і міжнародного права.

Проросійські бойовики продовжують накопичувати сили та важке озброєння на Артемівському, Маріупольскому та Луганському напрямках. Спостерігається активізація ворожих диверсійно-розвідувальних груп, зокрема на Донецькому та Луганському напрямках.

Як повідомлялося раніше, бойовики імітують відведення важкого озброєння, у той час коли їхня техніка одразу повертається до бойових позицій або переховується в індустріальних районах та на віддаленних сільськогосподарчих землях.

Водночас противник продовжує інтенсивну розвідку місцевості з метою збору інформації щодо позицій українських військових. Протягом минулої доби зафіксовано 13 прольотів ворожих безпілотників.

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено.

Зображення у збільшеному розмірі можна переглянути ТУТ.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x