НовиниЧеркащинаОпитана сотня осіб: правоохоронці розповіли про розслідування тарифної ситуації...

Опитана сотня осіб: правоохоронці розповіли про розслідування тарифної ситуації в Черкасах

-

- Advertisment -

Правоохоронці перевіряють всю інформацію в межах кримінального провадження, відкритого двома тижнями раніше щодо нових тарифів на обслуговування багатоквартирних будинків у Черкасах. Справу розслідують за ст. 364 ч. 2 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ. Про це журналістам телеканалу "ВІККА" розповів керівник Черкаської місцевої прокуратури Андрій Замотайло.

Кримінальне провадження зареєстроване на підставі неодноразових звернень черкаських депутатів з приводу порушень вимог чинного законодавства службовими особами Черкаської міськради при проведенні конкурсу на призначенні єдиного управителя черкаськими житловими будинками.

"Коли надходить заява про вчинення злочину  іпрацівники опрацьовують її і бачать ознаки кримінального правопорушення, то відповідно до норм кримінально-процесуального кодексу ми зобов’язані зареєструвати кримінальне провадження. На даний час вся ця інформація перевіряється. Уже витребувано ряд документів. Допитуються службові особи Черкаської міської ради підприємств, які здійснюють обслуговування будинків, і самих мешканців будинків. Також призначено ряд перевірок і залучено контролюючі органи для встановлення об’єктивної істини в кримінальному провадженні", – каже очільник місцевої прокуратури.

Так, за його словами, опитано вже понад 100 осіб. Це, насамперед, мешканці, які мають відношення до життя будинку.

"Перевіряється все: від законності проведення конкурсу до встановлення, на думку автора звернення, завищених тарифів. В подальшому, після проведення відповідних експертиз, буде надано відповідну правову оцінку дій", – додає Андрій Замотайло.

Зазначимо, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавле6нням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці шлють меру квитанції за неіснуючі послуги.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах змагалися юні дружини рятувальників-пожежників (ВІДЕО)

Гасили пожежу, проходили естафету та в'язали вузли. В одній з черкаських шкіл відбувся захід з пожежної підготовки. 9 команд...

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x