НовиниЧеркащина"Опалення немає і не буде": чигиринців поставили перед безнадійним...

"Опалення немає і не буде": чигиринців поставили перед безнадійним фактом (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Місто Чигирин на Черкащині влада забезпечувати теплом не збирається. Цієї зими батареї тут залишаться холодними, йдеться в сюжеті "Подробностей".

Сім'я Лідії Ланіної виклала за індивідуальне електричне опалення свій двомісячний бюджет. Жінка розповідає, непередбачені витрати впали, як сніг на голову. Місяць тому міські чиновники неофіційно сповістили жителів мікрорайону – централізованого опалення тут більше не буде.

"Вони приїхали, сказали, що топити не будуть. Якщо треба, то вони обіцяли кредити по 30 відсотків доплачувати", – розповідає жителька Чигирина.

Багато людей через перебої з теплом уже давно відійшли від центральної системи. Залишилися тільки ті, кому альтернативне опалення не по кишені.

"Із трьома ковдрами та у светрах – наче не холодно", – говорить Лідія Авраменко. Жінці – майже вісімдесят років.

Жодна з котелень Чигирина до сих пір не запущена. На питання "чому", у міськвиконкомі намагаються ухилитися.

Начальник відділу житлово-комунального господарства у терміновому відрядженні, на не відповідає. Офіційного оголошення про перехід міста з централізованого опалення немає навіть на інформаційному стенді мерії, хоча вже є затверджена міськрадою програма соціальної підтримки жителів з обладнання квартир індивідуальним опаленням. Згідно із датою, її прийняли за 10 днів до початку опалювального сезону. Хоча за документами опалювальний сезон в місті досі не почався.

На програму соціальної підтримки індивідуального опалення чигиринські депутати виділили 100 тисяч гривень. Як чиновники вирахували таку суму – пояснень немає. Та й програма, як виявилося, в силу ще не вступила, оскільки вимагає поправок. Поки ж не прийшли справжні морози, жителі Чигирина поспішають самостійно утеплитися. Принаймні ті, у кого є на це гроші.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через холодні батареї смілянські діти на вимушених канікулах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x