НовиниОновлення ліжок, утеплення поліклініки і фінансування перших днів перебування...

Оновлення ліжок, утеплення поліклініки і фінансування перших днів перебування у лікарні ургентних хворих: "Вільні демократи" звітують про зроблене (ФОТО)

-

- Advertisment -

За останній рік у Черкасах вдалося реалізувати чимало корисних проектів, зокрема в галузі медицини.

Заступник голови фракції Партії вільних демократів у Черкаській міській раді Олександр Згіблов, переконаний, що за останній рік у Черкасах вдалося реалізувати чимало корисних проектів, зокрема в галузі медицини. Багато пропозицій, ініційованих "Вільними демократами", були підтримані міською радою і стали обов’язковими до виконання керівництвом міста.

Три дні оплачуються з міського бюджету

"Вільні демократи" спільно з іншими фракціями торік запропонували передбачити в міському бюджеті кошти на надання невідкладної безкоштовної медичної допомоги ургентним хворим протягом трьох днів перебування в лікувальному закладі. На ці потреби в міському бюджеті передбачили кілька мільйонів гривень. Завдяки цьому вдалося врятувати чимало людських життів.

На цей рік "Вільні демократи" запропонували продовжити реалізацію цієї програми.

Оновлення ліжкового фонду інфекційної лікарні

Спільно із колегами депутати від Партії вільних демократів ініціювали заміну старих ліжок в інфекційній лікарні. Востаннє там їх міняли 30 років тому. Перебування в лікарні перетворювалося на випробування. Старі панцерні ліжка викликали дискомфорт у хворих.

З ініціативи депутатів замінили 40% ліжок в дорослому і дитячому виділенні. Їх розробляли за спеціальним проектом, спершу порадившись із лікарями. Окрім того, до кожного ліжка придбали комфортні ортопедичні матраци.

Утеплення Другої міської поліклініки

"Вільні демократи" підтримали пропозицію завершити утеплення Другої міської поліклініки, що розташована на вулиці Чорновола. Цей проект розпочинався ще за міського голови Сергія Одарича.

Повна реновація будівлі дозволить заощадити кошти на опаленні. Лише за рік завдяки встановленню ІТП і частковому утепленню вдалося зменшити споживання тепла на 30%.

"На жаль, неутепленою залишається частина стіни, але роботи планують продовжити цього року", – зазначила депутат від Партії вільних демократів, голова депутатської комісії з питань освіти і медицини Альона Цегвінцева.

Створення центру первинної медико-санітарної допомоги

Нове комунальне підприємство планують розташувати в приміщенні, де раніше розміщувався МСЕК на вулиці Чорновола, 9. Причиною для створення комунального некомерційного підприємства стало реформування галузі охорони здоров’я і відкриття в рамках реформи на базах існуючих поліклінік центрів первинної медико-санітарної допомоги. Один із таких центрів міська влада планує створити по вулиці Чорновола, 9.

На думку депутата міської ради від Партії вільних демократів Тараса Коломійця, створення такого центру – потрібна річ для розвитку мікрорайону "Припортовий". На його переконання, медичні послуги надаватимуться більш якісно.

"Окрім відкриття центру необхідно ще зробити інфраструктуру: відремонтувати біля майбутнього закладу тротуар та зробити парковку. Але найголовніше – змінити ставлення до людей, прибравши ґрати, якими від пацієнтів відгородилися свого часу працівники МСЕКу", – зазначив Тарас Коломієць.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах презентували обладнання для відновлення спортсменів.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині ввели графіки аварійних відключень світла

14 травня з 21:30 по Черкаській області частково застосовані графіки аварійних відключень (ГАВ) та частково спеціальні графіки аварійних відключень...

У Черкасах розповіли, як кронують дерева і як підсипають пісок

Черкаське комунальне підприємство «Дирекція парків» на своїй сторінці  в мережі Фейсбук розповіло, як вони формують крони дерев в парках,...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x