НовиниЧеркащинаОновлене приймальне відділення екстренки відкрили в Умані (ФОТО)

Оновлене приймальне відділення екстренки відкрили в Умані (ФОТО)

-

- Advertisment -

Сучасне приймальне відділення екстреної медичної допомоги відкрили в Уманській міській лікарні. Це перше з восьми таких відділень, які запрацюють на Черкащині, повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Сюди придбали УЗД-апарат, томограф, рентген- обладнання. До відділення прийматимуть осіб, яких доставили бригади швидкої медичної допомоги, направили на госпіталізацію лікарі або які звернулися самостійно.

 

Уманське відділення є показовим для всієї області, зазначив Олександр Скічко, який був присутній на відкритті. Його відкрили першим із запланованих на Черкащині. Саме у таких відділеннях проводитимуть оцінку стану, вживатимуть невідкладні заходи і прийматимуть рішення щодо подальших дій з прийнятим на лікування пацієнтом.

«Нині ми відчуваємо, що медична галузь для держави у пріоритеті, вона піклується про збереження та підтримку здоров’я своїх громадян. Тут пацієнти можуть розраховувати на захист і відновлення свого здоров’я. Всі ми знаємо, у якому стані наші лікарні, втім поступ у цьому напрямку уже відчуваємо. У планах – зробити всі лікарні з такими приймальними відділеннями. Звісно, це питання часу, але головне – ми почали рух у цьому напрямку і маємо підтримку держави.» – додав обласний очільник.

У цілодобовому режимі у відділені чергуватиме лікар з невідкладних станів (лікар-терапевт) і лікар травматолог-ортопед, медичні сестри, лаборант, молодший медичний персонал. Відділення розташоване на 1 поверсі терапевтичного корпусу, оснащене централізованою системою подачі кисню.

Зараз Уманська міська лікарня обслуговує майже 240 тисяч жителів тутешніх населених пунктів. У нововідкритому відділенні прийматимуть і жителів сусідніх областей. Крім того, саме в цьому регіоні пролягають дві траси, де, на жаль, трапляються аварії. Тож саме тут потерпілим надаватимуть невідкладну допомогу.

Сайт vikka.ua повідомляв, МОЗ оновив карантинні зони – Черкащина в зоні ризику.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x