НовиниЧеркащинаОмбудсмен занепокоєний появою суїцидальної інтернет-гри, "жертву" якої знайшли на...

Омбудсмен занепокоєний появою суїцидальної інтернет-гри, "жертву" якої знайшли на Черкащині

-

- Advertisment -

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба на своїй сторінці у Facebook виразив своє занепокоєння з приводу нової суїцидальної інтернет-гри "Червона сова", яка за принципом така ж, як і сумнозвісний "Синій кит".

Микола Кулеба розповів, що дітей заманюють в гру, надсилаючи їм посилання, за яким потрібно перейти. Завдяки цьому посиланню "куратори" дізнаються орієнтовну адресу, де проживає учасник. А потім, у випадку, коли дитина відмовляється виконувати якесь завдання починають її шантажувати.

"Одні з основних завдань – постійно бути online, моментально відповідати на повідомлення кураторів, які вони надсилають 24/7, а також, дивитися психоделічні відео та слухати аудіо з "потойбічного світу" посеред ночі", − зазначив у соцмережі омбудсмен.

Нагадаємо, що жертвою цієї гри вже стала 14-річна Лера із Києва. Дівчина вийшла на заняття з англійської мови, але додому не повернулася. Пізніше підлітка знайшли знайомі в Умані. Вони запевняють, що дівчинка була у відчуженому стані, із порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном й інструкцією в кишені для подальших дій. Вона не розуміла, чому її шукають. Пояснювала, що поїхала до бабусі, хоча та живе в 50 км від Умані.

За попередньою інформацією, поліція підозрює, що причиною стала гра "Червона сова".

Микола Кулеба просить батьки звертати увагу на поведінку своїх дітей.

"Якщо ви помітили, що ваша дитина стала відчуженою, вона постійно втомлена та хоче спати, весь час проводить в інтернеті, а на руках з’явилися порізи, то не дорікайте і не кричіть на неї. Одразу почніть довірливу розмову. Запевніть, що ви допоможете їй вийти з гри і захистите від наслідків. Якщо дитина не йде на контакт – зверніться до психолога", − зазначив у соцмереж Микола Кулеба.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Вінниччині повісився черкаський студент і його однокласник.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині рятувальники зводять укріплювальні дамби

У зоні підтоплення та на понижених прирічкових територіях Черкаської області рятувальники вживають превентивних заходів для запобігання погіршенню ситуації. Про...

Нардеп від Черкащини задекларував понад 1,3 млн грн доходу

Народний депутат України від «Слуг народу» Сергій Нагорняк задекларував за 2023 рік понад 1,3 млн грн доходу. Це зарплата,...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x