додому Новини Черкащина Олена не прийшла додому: черкаська сцена вибухнула щемливою прем’єрою (ФОТО)

Олена не прийшла додому: черкаська сцена вибухнула щемливою прем’єрою (ФОТО)

0

Дзвінкий сміх та щирі сльози над тим, що буденне і звичне, й відроджена віра в силу любові. Напередодні, в перший день весни, так емоційно й щемливо пройшла прем’єра нової вистави Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка "Олена не прийшла додому". На гостини до служителів Мельпомени ходили й журналісти vikka.ua

На сцені черкаські театрали втілили дві новели, об’єднані єдиним спільним меседжем про всепереможну силу любові. Стосунки батьків та дітей, чоловіків та жінок, щоденна рутина – усе це зрештою змінює саме вона. Любові, що після життєвих перипетій приводить нас до особистих хепі-ендів. Головне – вчасно озирнутись навколо й побачити найголовніше!

Основою для вистави стала однойменна п’єса відомого українського драматурга Олександра Володарського. Драматург каже: образи й історії двох Олен, які не повернулись додому і мали на те свої причини, – це все те, що оточує нас в буденності. Вони близькі кожному, адже все це відбувається з нами. Жартує, що деякі ситуації, показані у виставі, – автобіографічні.

"Я хотів, щоб була і лірика, і гумор, адже це життя: в якісь моменти ми радіємо, в якісь – плачемо. А без іронії завжди вижити дуже важко, тим більше в сучасному світі", – розповідає Олександр Володарський.

Спеціально заради прем’єрного показу "Олена не прийшла додому" автор приїхав до Черкас, адже саме звідси почався сценічний шлях цієї вистави. Каже, задоволений тим, як режисер вистави В’ячеслав Жила втілив його драматургію.

"Такі були якісь несподівані для мене речі. Адже в голові в мене була одна картинка, коли я писав, а на сцені я бачив зовсім інше, – ділиться враженнями драматург. – Але це однозначно не гірше того, що в мене в голові. Це інше! Я вже своїх слів наслухався, адже писав багато для артистів розмовного жанру (Клара Новікова, Володимир Вінокур, Геннадій Хазанов та ін, – ред). Тепер я хочу своїх почуттів. І тут черкаські актори показали такі почуття!"

Цього місяця черкасцям ще двічі випаде нагода розділити переживання й емоції з героями нової вистави. "Олена не прийшла додому" чекає глядачів на сцені Черкаського міського будинку культури ім. Кулика 3 березня о 17:00 та 28 березня о 18:30.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах презентували фільм "Крути 1918".

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version