НовиниСпортОлександр Згіблов: "Черкасам потрібна спортивно-концертна арена"

Олександр Згіблов: "Черкасам потрібна спортивно-концертна арена"

-

- Advertisment -

Черкасам потрібна спортивно-концертна арена на 2000-2500 місць для проведення різноманітних змагань, чемпіонатів. Спортивний комплекс дозволить не лише примати всеукраїнські та міжнародні змагання, але в ньому зможуть проводити різноманітні концерти, вистави, виставкові заходи, презентації. Про це повідомляє депутат Черкаської міської ради від Партії вільних демократів Олександр Згіблов.

Депутат зазначає, що Черкаси щороку приймають з два десятка чемпіонатів усеукраїнського рівня. Це сотні і тисячі спортсменів з України. Всі вони є своєрідними інвесторами в економіку нашого міста.

"На жаль, спортивна інфраструктура Черкас уже застаріла і не відповідає міжнародним спортивним критеріям. Ми маємо лише три об’єкти, які більш-менш готові приймати Чемпіонати України з різних видів спорту. Зокрема, це Центральний стадіон, де грають у футбол і можуть змагатися легкоатлети; спортивний комплекс "Будівельник", в якому проводять свої ігри команди з баскетболу, волейболу та міні-футболу; спортивний комплекс "Манеж". Його основне функціональне призначення: легка атлетика, бокс, теніс тощо", – розповідає Олександр Згіблов.

У місті відсутня будь-яка інфраструктура для розвитку хокею та ігрових видів спорту. Баскетбольна арена, на думку депутата, не відповідає міжнародним вимогам. "Будівельник" налічує лише 1200 глядацьких місць. "Черкаським мавпам", щоб грати в Європейських чемпіонатах з баскетболу, необхідна арена на 2000 місць.

Олександр Згіблов запевняє, що будівництво нової інфраструктури забезпечить 8-10 додаткових робочих місць в суміжних підприємствах, які обслуговують генерального підрядника:

"Тут тобі і виробництво металу, і цегли, склопакетів , і доріжок, і спортивних тренажерів. За попередніми оцінками  вартість проекту 120-150 млн. грн.  70-80% з цих коштів залишиться в Черкасах. В економіці нашого міста".

Депутат спростовує кілька міфів стосовно зведення нового спортивного центру в Черкасах.

Міф № 1. Такий об’єкт не потрібен!

Потрібен. Через війну з Росією Україна тимчасово втратила спортивні бази в Криму та на Донбасі. Якщо питання відвоювання територій – це питання політиків і військових, то спорт не чекає рішення влади. Він має розвиватися, а наші спортсмени повинні отримувати досвід, навчатися, щоб перемагати тих же росіян на міжнародних змаганнях.

Міф № 2. Піде багато грошей з бюджету

На 80% такий об’єкт фінансується за рахунок держави. Частину коштів надає міський бюджет. В основному, це кошти на проект, підведення комунікацій, створення умов для розвитку будівництва. Все інше фінансується за рахунок держави. А місто отримає робочі місця і 50-70 млн. грн інвестованих в економіку коштів.

Міф № 3. Бюджет не зможе утримувати цей об’єкт

Кожна команда, яка тренуватиме чи гратиме в цьому спортивному центрі, оплачуватиме свій час. Це стосується всіх, крім дитячих команд, за які платитиме міський бюджет.  Кожна спортивна Федерація, яка замовлятиме спортивний центр для проведення Чемпіонатів, оплачуватиме по рахунках.  Більше того, там будуть площі, які можна здавати в оренду: спортивні тренажери, кафетерій, магазини спорттоварів тощо.

У спортивному комплексі можна проводити концерти зірок. За рахунок коштів від проведення господарської діяльності утримуватиметься спортивна арена.

Міф № 4. Її будуватимуть колишні регіонали

Колишні і нинішні регіонали нікуди не поділися. Вони є і вони працюють. Стратегічний міст через Дніпро разом із дамбою ремонтує компанія, яку пов’язують з колишнім впливовим екс-регіоналом. У Черкасах працює хімічне підприємство, яке дає роботу 4 тис. людям, і воно належить екс-регіоналу Фірташу.

Питання не в партійній приналежності, а у тому, що Черкаси можуть за рік перетворитися на спортивну столицю України. І це стане реальністю.

Як повідомляв сайт vikka.ua, очільник Черкащини незадоволений темпом ремонтних робіт на мосту.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x