НовиниЧеркащинаОлександр Радуцький розповів, хто і навіщо організував проти нього...

Олександр Радуцький розповів, хто і навіщо організував проти нього політичне замовлення

-

- Advertisment -

Першоквітневий жарт, зрив засідання міської територіальної виборчої комісії та політичне замовлення мера. Так назвали організований у Черкасах партією "Національний корпус" захід по відкликанню депутатського мандата екс-секретаря Черкаської міської ради Олександра Радуцького. За словами самого політика, про  збори він дізнався із соцмереж. Свою оцінку тому, що відбулося 1 квітня у холі Черкаської міської ради він надав у коментарі сайту vikka.ua.

"Все відбувалося у День сміху, тож я подумав, що це жарт. І це було недалеко від істини. Адже деякі псевдоактивісти, такі як Дмитро Кухарчук, вирішили внести трохи гумору у політичне життя Черкас і організували цей флешмоб. Вони хотіли відкликати мене як депутата Черкаської міської ради", – пояснив Олександр Радуцький.

За словами політика, головною метою зборів було зірвання засідання міської ТВК. Воно мало проходити у ту ж годину в Черкаській міській раді.

"Не секрет, що обласний осередок партії "Національний корпус" на чолі с псевдоактивістом Дмитром Кухарчуком виконують політичні замовлення", – розповів депутат міської ради.

При цьому Олександр Радуцький назвав замовником заходу очільника Черкаської міської ради Анатолія Бондаренка.

"Організатори та замовники заходу боялися, що на цю комісію принесуть списки зі протоколами та витягами зборів по відкликанню депутатів Віталія Косяка, Максима Скорика, Максима Шадловського, Альони Цегвінцевої та Тетяни Чорнобіль. Адже напередодні у місті пройшли громадські збори по їх відкликанню, – зазначив депутат міської ради. – Міський голова Анатолій Бондаренко, згідно зі своєю стратегією, називає мене організатором цих подій. Хоча я вже 2 місяці не є секретарем міської ради і не впливаю на політичні процеси".

Політик розкритикував роботу міського голови та його спроби дискредитувати себе.

"Я не голосував за той міський бюджет, через який 2/3 черкаських шкіл та садочків не отримали жодної копійки на капітальний ремонт. Також міський голова несе відповідальність за те, що у місті  не буде закінчено капітальний ремонт доріг. Ситуація у місті погіршується. Довго так тривати не буде, він не зможе і далі обдурювати населення", – пояснив він.   

Депутат заявив, що захід, який організували 1 квітня, було проведено з великою кількістю порушень. До того ж він суперечить п. 8 ст. 38 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад".

Черкаський юрист та активіст Костянтин Стратілатов, у свою чергу, зазначив, що згідно з законодавством, збори виборців щодо відкликання депутата місцевої ради в органах державної влади забороняється проводити в органах місцевого самоврядування, у місцях видачі заробітної плати, пенсій, допомоги, стипендій, інших соціальних виплат, надання благодійної допомоги.

"Це схоже на першоквітневий жарт. Вони зазначають, що 1 квітня у холі Черкаської міської ради зібралося 500 людей. Дуже сумніваюся, що приміщення могло вмістити стільки осіб. Крім того, по фотографіях та відео у соціальних мережах із цього заходу можна побачити дуже молодих людей, яким, на перший погляд, не даси 18 років. Згідно з українським законодавством, особи до 18 років не можуть голосувати. На зборах всіх учасників мали реєструвати та перевіряти документи, тож це питання залишається на відповідальності організаторів", – пояснив юрист.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах вкотре взялися відкликати депутатів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x