НовиниЧеркащинаОлександр Радуцький позивається до суду на черкаського мера й...

Олександр Радуцький позивається до суду на черкаського мера й виконком через підвищення тарифів

-

- Advertisment -

Єдиний правовий спосіб зупинити підвищення тарифів на квартплату у черкаських багатоквартирних будинках – позов до суду на міського голову та виконком, який ухвалював рішення про монопольного управителя. У цьому впевнені черкаський депутат Олександр Радуцький та його адвокат Валерій Макєєв. Відповідну заяву про забезпечення позову вони вже подали до Черкаського окружного адміністративного суду, передає кореспондент vikka.ua.

Олександр Радуцький переконаний: усі нинішні дії міської влади – злочини проти містян. Один з таких вчинків мера і спонукав до рішучого кроку. Йдеться про перенесення пленарки, яка мала відбутись учора, 16 липня. Змінити дату її проведення міський голова вирішив, буцім, через звернення депутатів міськради, аби не перетворювати сесію в останній тиждень передвиборних перегонів у трибун для кандидатів.

"Немає такої можливості у міського голови – скасовувати проведення звернення певної групи людей. Це є його обов’язок: якщо він наклав вето на доленосне для міста рішення, то він має на першу ж прийдешню сесію винести це питання на повторний розгляд депутатів першочергово",– пояснює правник Валерій Макєєв.
 

Йдеться про вето, яке Анатолій Бондаренко наклав кілька тижнів тому на рішення міськради, що скасовувало рішення виконавчого комітету про єдиного управителя понад 800 багатоквартирних будинків у Черкасах. Ним стало підприємство "Сантехбудконструкція", яке згодом реорганізувалось у нове підприємство "Управлінська компанія "Нова якість"

"Нагадаю, 27 червня містяни зі своїми платіжками прийшли на сесію Черкаської міської ради. Скаржились, що платежі збільшились у два-три рази, але це непомірна сума, вони не можемо стільки платити, – зазначає адвокат. – Депутати таки дослухались, одноголосно проголосували за те, щоб скасувати ганебне рішення виконкому від 15 травня. І нам достеменно відомо, що бюджет такого прибирання тільки на один рік складає близько 300-400 мільйонів гривень. Тоді міські владці зрозуміли – гроші тікають. І почали кричати, буцім, це неможливо зробити, тому що потрібно буде знецінювати ті угоди, які ми швиденько уклали після такого рішення виконкому. Заявляю: все можливо і навіть потрібно в порядку регресу збитки, яких зазнали люди і місто від цих угод, покласти на чиновників, що причетні до цієї афери".
 

Є претензії у адвоката й до форми, у якій було накладено вето на рішення депутатів. Там, мовляв, мала бути вказана чітка причина, чому документ не може бути підписаний. Натомість же керманич міста посилався на службову записку одного з департаментів.

Окрім того, міський голова порушив термін ветування рішень. Він, за законом складає не більше 5 діб. Тобто граничним часом підписання або ж накладання вето була 11 година 2 липня.

"Ми були саме тоді на засіданні виконкому. У цей час міського голови там не було ніде й близько, – згадує Макєєв. –І тоді ж секретар міської ради Ярослав Нищик заявив, що рішення знаходиться у нього на підписі і буде підписане найближчим часом. І лише через 2 доби після цього ми побачили, що розпорядження про накладання вето датоване 2 липня, але підписане воно було точно не в термін до 11 години. Воно з’являється в мережі і тут же зупиняє рішення депутатів по тарифах".
 

Після подачі заяви про забезпечення позову адмінсуд має розглянути її протягом 24 годин. Спочатку відбувається розподіл до певного судді, який і має розглянути її в закритому або відкритому режимі.

Позивачі ж не вірять в неупередженість служителів Феміди, відтак наполягають саме на відкритому розгляді і запрошують черкасців завтра, 17 липня, о 10:00 долучитись до їхнього візиту до Черкаського окружного адміністративного суду.

"Наш сьогоднішній позов абсолютно не заполітизований, – каже Олександр Радуцький. – Всі думають, що зараз вибори і кандидати в нардепи просто паряться на цьому питанні. Однак не залежно від того, хто переможе, ми й після виборів будемо захищати інтереси черкасців. А завтра всіх запрошуємо прийти і підтримати в першу чергу самі себе".
 

Як повідомляв сайт vikka.ua, НАБУ провело обшук вдома у черкаського мера.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x