НовиниЧеркащинаОлександр Кольченко: "У Матчі зірок ніхто не хоче програвати"

Олександр Кольченко: "У Матчі зірок ніхто не хоче програвати"

-

- Advertisment -

Капітан "Черкаських Мавп" Олександр Кольченко увійшов до складу учасників Матчу зірок за квотою тренерів. Чому він з нетерпінням очікує цього баскетбольного шоу, яке відбудеться у Запоріжжі 26 січня – в інтерв’ю ФБУ.

"Матч зірок – це свято насамперед для вболівальників, тих, кому пощастить прийти на трибуни, або ж подивитися трансляцію дійства. Добре, коли є можливість подивитися своїх улюблених гравців в одному місці одночасно. Матч зірок – це прекрасна нагода провести час на емоційному підйомі. А для гравців – це можливість розслабитися на день-другий, відірватися від тренувань разом з командою і теж провести добре час, у гарній компанії, зі своїми старими друзями. У будь-якому разі це класна подія у житті українського баскетболу!" – каже капітан "Мавп".

Формат матчу "Українці – Легіон" Кольченко вважає вдалим і актуальним.

"У нашому чемпіонаті виступають чимало кваліфікованих легіонерів. У кожній команді є як мінімум 1-2, а у деяких і 2 і 3. Можна було проголосувати за свої кандидатуру на Матч зірок і думаю, серед іноземців мала місце конкуренція за потрапляння до складу Топ-12. Цікавий формат, він неодмінно викличе значний інтерес серед глядацької аудиторії".

Також Кольченко висловлює своє ставлення до іноземців в українському баскетболі.

"У цьому є необхідність, коли іноземці є у команді, виникає своєрідне змагання на тренуваннях. Завжди є чому повчитися у нових людей. Можна сказати, що коли "нова кров" приходить до команди, у тебе є чому повчитися. Особливо важливо це для молодих гравців, яким не доводилося до цього пограти за кордоном. Це і життєвий досвід. Це йде на користь українському баскетболу. Інша справа – легіонери мають бути високого рівня, щоб у них було чому повчитися".

Спочатку Матч зірок позиціонують, як шоу, а потім має місце гра на результат. У цьому впевнений капітан "Черкаських Мавп".

"Наскільки я пам’ятаю, перші три чверті на паркеті триває розважальне шоу, щоб усі отримали насолоду. Хлопці продемонструють свої найкращі якості, ефектні елементи. А вже у заключній чверті усі включаються, ніхто не любить програвати, усі прагнуть перемогти. Відтак шоу перевтілиться на мікродуелі і запекле суперництво".

Баскетболіст переконує: одне з завдань – відіграти без травм, адже ніхто не їхатиме на Матч зірок з метою нанести комусь травму чи отримати пошкодження.

"Звісно, усі акуратно ставитимуться одне до одного, щоб не дай Боже не травмуватися, вивести людину з гри на певний період часу, – каже Кольченко. – Ми ж самі кажемо, що Матч зірок – це свято баскетболу. Чи не так? На святі не може бути грубощів, неповаги, бажання нанести травму. Ми усі прекрасно усвідомлюємо, заради чого ми збираємося на таких матчах. Щоб популяризувати баскетбол, прикути до нього більше уваги. Щоб гравці, ліга, усе, що пов’язане з баскетболом, ставало усе краще і краще, з кожним новим сезоном".

Як повідомляв сайт vikka.ua, дублери "Черкаських Мавп" відіграли у другому турі Суперліги 3х3.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські дзюдоїсти – з нагородами чемпіонату України

У Києві відбувся чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років. Спортсменам із Черкащини вдалося здобути...

Колектив ЧЕЛУАШ передав військовим на фронт автомобіль

Колектив КП «Челуаш» Черкаської міської ради передав на фронт автомобіль. Машину придбали на зібрані працівниками кошти. Пишуть на сторінці...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x