НовиниОфіс реформ: "Те, що для Золотоніщини – не на...

Офіс реформ: "Те, що для Золотоніщини – не на часі, навіть для Луганщини – вчасно"

-

- Advertisment -

Перспективний план об’єднання територіальних громад ухвалили в Луганській області. Водночас для Золотоніської райради ця реформа досі "не на часі". Про це повідомляють в Офісі реформ у Черкаській області. 
 
Адміністративно-територіальну реформу та перспективний план об’єднання громад днями обговорювали на Золотоніщині. Питання "Про результати вивчення та обговорення із громадами населених пунктів району питання добровільного об’єднання територіальних громад" розглядали останнім у порядку денному сесії районної ради. Участь у її роботі взяли перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, а також депутати обласної ради – Олександр Лошков та Іван Костогриз. 
 
– Ми мали можливість поспілкуватися з депутатами районної ради, сільськими головами та жителями сіл Золотоніського району, які прибули на сесію, щоби висловити своє бачення щодо адміністративно-територіальної реформи, – коментує експерт черкаського Офісу реформ Сергій Маслак. – Люди бояться, передовсім, брати на себе відповідальність. З одного боку, говорять про те, що 4-ма керівниками громад управляти легше, ніж 34-ма сільськими головами (нагадаємо, що в Золотоніському районі планують створити 4 громади, а саме: Гельмязівську, Піщанську, Золотоніську та Вознесенську), а з іншого – пропонують зробити об’єднання недобровільним, а всю повноту відповідальності перекласти на державу. 
 
Озвучені представниками обласної ради та черкаського Офісу реформ переваги цієї реформи й аргументи її необхідності депутати районної ради так і не сприйняли. 
 
– Хоч ми й наголошували на тому, що об’єднання є винятково добровільним, а перспективний план – це лише модель, до якої в будь-який момент можна внести зміни, – зауважує керівник Офісу реформ у Черкаській області Наталія Даньковська. – Проте депутати районної ради ухвалили неаргументоване та необґрунтоване рішення щодо несвоєчасності (з огляду на війну на сході України) проведення адміністративно-територіальної реформи. Хоча в Луганській області, де безпосередньо тривають військові дії, днями якраз і ухвалили перспективний план об’єднання громад.
 
Тому в черкаському Офісі реформ укотре закликають виважено ставитися до питання об'єднання територіальних громад, не спекулювати ним і не маніпулювати. Натомість усе ретельно вивчати та зважувати. 
 
 
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x