додому Новини Черкащина Однопартійці черкаського мера отримали земельні ділянки на березі Дніпра

Однопартійці черкаського мера отримали земельні ділянки на березі Дніпра

0

"Царське село" на узбережжі Дніпра в Свидівку розростається. Поступово у земельних ділянок незабудованого масиву площею в 10 га починають з’являтись власники. Кадастрова карта області вже поповнилась більш ніж двадцятьма такими ділянками різної площі. За дивним збігом обставин, значна їх частина знаходиться у приватній власності охоронця Юлії Тимошенко Руслана Русина, активіста-"батьківщинівця" Вадима Баранцова та їх найближчих родичів. Про це пише інтернет-видання "Кропива". 

Загалом, на родину кожного з однопартійців мера Бондаренка припадає по 5 земельних ділянок. Вадим Баранцов стверджує: тут буде створений обслуговуючий дачний кооператив "Сьомий кілометр". Дійсно, згідно з даними державного реєстру, саме Баранцов, Русин та їх доньки є співзасновниками цього кооперативу. Земля передана у власність "батьківщинівцям" безпосередньо Свидівоцькою сільскою радою. Натомість вони взяли фінансову участь у ремонті місцевої школи у 2015. 

 

Ділянки, які мали б стати дачним кооперативом "Сьомий кілометр", на кадастровій карті

Цей масив межує з територією ТОВ "Свидівок-Тур. З керівництвом товариства вже кілька років судиться обласна прокуратура, яка доводить неправомірність рішень сільської ради та орендних договорів на ділянку під "Свидівок-Тур". Адже та відноситься до водного фонду і не повинна була забудовуватись приватними будинками. Згідно ж з попередніми домовленостями з сільською владою, товариство мало будувати тут бази відпочинку та причали для човнів. Цілком закономірно, що згодом подібна доля чекатиме і сусідній Дачний кооператив "Сьомий кілометр" Баранцова та Русина. Однак поки що прокуратура не виявила зацікавлення цими землями.

Як писав сайт vikka.ua, черкаські посадовці будуть відповідати перед судом за забудову набережної.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version