НовиниЧеркащинаОдин із заказників Черкащини зарибнили товстолобом (ФОТО)

Один із заказників Черкащини зарибнили товстолобом (ФОТО)

-

- Advertisment -

Відбулося зариблення Ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Сулинський" трьома тоннами товстолобика білого. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник начальника Держекоінспекції у Черкаській області Олександр Позняков.

Зариблення здійснюється за рахунок користувачів, які займаються промислом на Кременчуцькому водосховищі. Риба вирощена та доставлена з ДП "Іркліївський розплідник рослиноїдних риб" села Іркліїв, Чорнобаївського району в кількості 17940 екземплярів для вселення в Кременчуцьке водосховище, наважкою близько 150-170 г кожна.

Зариблення заказника такими видами як товстолобик білий, який ще є природним "санітаром" наших водойм, дасть значний поштовх в боротьбі із зайвою рослинністю та очищенням води.

Зазначимо, що заказник "Сулинський" розташований у Сульській затоці Кременчуцького водосховища на території Полтавської та Черкаської областей. Територія заказника має велике значення як район нересту, нагулу та зимівлі багатьох видів риб: щуки, сазана, ляща, синця, судака, а також як місця гніздування та відпочинку під час міграцій багатьох видів птахів, в тому числі: чаплі жовтої, реготуна чорноголового, лежня, кулика-сороки, ходуличника, дерихвосту степового, що внесені до Червоної книги України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за вихідні браконьєри виловили на Черкащині майже 300 кілограмів риби.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x