НовиниОдарич: збудувати 12-поверховий готель у Черкасах хоче "архітектор Тулуба"

Одарич: збудувати 12-поверховий готель у Черкасах хоче "архітектор Тулуба"

-

- Advertisment -

Міський голова Черкас Сергій Одарич сподівається, що завтра виконавчий комітет міськради відмовить у ПП "Агропром-1992" у наданні містобудівних умов на зведення скандального готелю за адресою вул. Гагаріна, 60.

Про це він повідомив на прес-конференції.

Бажання збудувати 12-поверховий готель біля Долини троянд він назвав цинічним.

"Проект розроблений черкаським підприємством "Черкасицивільпроект". Проект – жахливий. Від нього волосся стає дибки. По суті ми з вами із Замкової гори не будемо бачити Дніпра. 12 поверхів, не рахуючи всяких башточок тощо. Такі пропозиції виділяються особливим цинізмом, ще й називаються готельно-туристичним комплексом…", – обурився мер.

На його переконання, під виглядом будівництва готелю в Черкасах намагаються звести житловий будинок.

"Якщо подивитися типовий поверховий план, то можна побачити, що один готельний номер буде площею 93 кв. м., складається із двох санвузлів, трьох кімнат і кухні. Як ви думаєте, багато в Черкасах буде охочих шейхів, що хотіли б орендувати три кімнати з власною кухнею в готелі? Насправді мова йде про намагання провести забудову житлового будинку", – переконаний Одарич.

Також він додав, що попри те, що багато подорожує, подібних забудов не бачив у жодній країні.

За його словами, за будівництвом готелю стоїть "архітектор Тулуба" Анатолій Бурський.

"Хочу нагадати, що його ж підприємство будує вже багато років готель у парку "Ювілейний" на місці колишнього готелю "Турист". Якщо такий шалений попит на готелі в Черкасах, то може треба докласти трохи грошей та завершити будівництво хоч одного готелю? А потім уже братися за інший… Для чого будувати новий 12-поверховий готель, коли недобудований 5-поверховий?" – сказав Одарич. – За часів Тулуба пан Бурський будував усі об'єкти, вигравав усі тендери: і обласну лікарню, і діагностичний центр, і новий перинатальний центр. Чомусь усі підряди отримував Бурський. Зараз у нього видно дуже багато коштів, якщо хоче будувати готель".

За словами Одарича, проект забудови розробляло місцеве підприємство "Черкасицивільпроект".

"Як може підніматися рука такі речі замовляти, проектувати і набиратись нахабства виносити на розгляд виконавчого комітету?", – прокоментував міський голова Черкас.

Він запевнив, що підготовлений проект суперечить і Генплану, і детальному плану забудови міста.

Також Сергій Одарич пригадав, як спілкувався у 2007 році з Бурським.

"Земля виділялася під готельно-туристично-рекреаційний комплекс. У моєму баченні це має бути готельний комплекс з кафе, ресторанами, терасами. Максимальна висотність – три поверхи. Це б дозволило упорядкувати прилеглу до Замкової гори територію. Замість хащ зробити цивілізований комплекс, як чудове місце для відпочинку", – сказав Одарич. – Я вважаю цілком нормальним створення забудови на цій території, але ця забудова має підвищити цінність місця. У 2007 році ми з Бурським на цю тему говорили. Йшла мова про можливість будівництва з відновленням елементів замку. І можна спокійно робити, відновлюючи по старих малюнках, гравюрах тощо. Ми маємо десятки прикладів у світі, де так і робиться".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах змагалися юні дружини рятувальників-пожежників (ВІДЕО)

Гасили пожежу, проходили естафету та в'язали вузли. В одній з черкаських шкіл відбувся захід з пожежної підготовки. 9 команд...

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x