НовиниОдарич хоче розвивати Черкаси завдяки туризму та ІТ-технології

Одарич хоче розвивати Черкаси завдяки туризму та ІТ-технології

-

- Advertisment -

Міська влада разом із членами виконкому від громадськості планує повернутися до розгляду і затвердження Стратегічного плану розвитку Черкас. Про це vikka.ua повідомили у прес-службі Черкаської міської ради.

Робота над цим документом розпочалася у 2012 році, проте вже через рік зупинилися через оголошення імпічменту міському голові. Нині ж Сергій Одарич планує розглянути Стратегічний план Черкас.

За його словами, він бачить три напрямки, за якими мають рухатися і розвиватися Черкас. Перший – логістичний центр. Місто володіє неабияким логістичним потенціалом. Зокрема, завдяки вдалому географічному становищу. У Черкасах є аеропорт і вантажний річковий порт, куди можуть заходити навіть морські кораблі.

"Свого часу розглядався варіант використання вантажного порту для перевезення сільськогосподарської продукції, вирощеної в Черкаській області. Навіть з цього приводу мали розмову з Дмитром Фірташем", – розповів Сергій Одарич.

Другий напрямок, за його словами, – це туризм. Черкаси завжди займали свою туристичну нішу. Цьому сприяла наявність Дніпра і ліси "Соснівки". Цей вид туризму дуже поширений в Європі. Завжди буде попит на такі послуги, переконаний міський голова. Однак без взаємодії з Черкаською ОДА та адміністрацією Черкаського району розвивати цей напрямок не можливо.

"Окремий третій напрямок – це ІТ-технології. Черкаси входять в трійку міст України за розвитком ІТ-технологій. Ми маємо кілька потужних компаній, які нараховують до 300 співробітників. Сьогодні черкаські спеціалісти розробили сайт Світового банку, сайт всесвітньої газети Financial Times, працюють у кількох міжнародних стартапах. Ми маємо потужну базу спеціалістів", – розповів Сергій Одарич.

Він повідомив, що хотів би створити в Черкасах щось на зразок Кремнієвої долини. Окрім того, черкаські ІТішники вже почали об’єднуватися. Днями була створена Асоціація "Черкаси ІТ кластер", яка обєднала на першому етапі кілька потужних черкаських компаній.  На думку Сергія Одарича, цю нішу варто і потрібно розвивати. Адже за попередніми оцінками вже за кілька років в Європі виникне потреба в 200-300 тис. ІТ-спеціалістів.

Міський голова сподівається, що до Стратегічного плану розвитку міська влада разом із громадськістю повернеться за кілька тижнів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Смілянин видурив у людей майже 300 тисяч гривень, представляючись працівником банку

Раніше судимий житель Сміли заволодів коштами дев'яти потерпілих. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської обласної прокуратури. Чоловік вигадав шахрайську схему:...

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той же час викликаючим завданням, особливо коли йдеться про граматику. Граматика...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x