НовиниОдарич розповів, як можна позбутися послуги кондукторів

Одарич розповів, як можна позбутися послуги кондукторів

-

- Advertisment -

Міський голова Черкас Сергій Одарич вважає, що Черкаси можуть відмовитися від послуги кондуктора, як це вже зробили у розвинених містах у Європі.

Про це мер заявив під час прямого ефіру на телеканалі "ВІККА".

"Я думаю, можна відмовитися від послуг кондуктора. У більшості розвинутих країн світу я не пригадую, щоб були кондуктори. Я мало користуюся громадським транспортом у Черкасах. В Україні, якщо і користуюсь, то тільки в Києві метрополітеном, бо це зручніше, ніж автомобілем. Особливо – в години пік. Однак буваючи за кордоном, користуюсь переважно громадським транспортом. Жодного разу з родиною не виїжджали на власному авто, двічі орендували авто. У громадському транспорті не пригадую жодного кондуктора", – зазначив Сергій Одарич.

Він також розповів, як у дитинстві його вразила система громадського транспорту в Санкт-Петербурзі. Там навіть у часи Радянського Союзу не було кондукторів.

"Там була система відкритих пристроїв, де висіли рулони з квитками. Ти підходиш до цього пристрою, в отвір кидаєш монетку й відриваєш талончик", – переповів міський голова.

На його думку, в Черкасах можна запровадити електронний квиток.

"Якщо ми говоримо про майбутнє, то в концепції буде передбачено електронний квиток. Підносячи таку картку при вході до спеціального пристрою, буде відмічатись, що він зайшов, і в нього 2 чи 3 гривні буде списуватись із картки. Аналогічно цими картками будуть забезпечені громадяни, що мають право на пільговий проїзд. У них кошти не списуватимуться, але вестиметься чіткий облік: скільки пільговиків проїхало і на яку оплату на пільговий проїзд може претендувати певний перевізник", – сказав Одарич.

Він додав, що все це можна було б реалізувати вже наступного року.

"Усе це буде за умови, якщо буде сформована більшість у міській раді з депутатів, які є однодумцями міського голови. В іншому разі знов деякі депутати лобіюватимуть інтереси приватних перевізників, як це було у три попередні каденції, і реформа громадського транспорту рухатись не буде", – резюмував міський голова.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Обладнання на 1,6 мільйона: керівнику медзакладу в Черкасах оголосили підозру у службовій недбалості 

Повідомлено про підозру директору комунального некомерційного підприємства, який придбав ортопедичні системи за завищеною ціною. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Війна відібрала життя ще одного Героя з Уманщини

В останню путь провели захисника Олександра Думенка, який загинув на Донеччині. Про це повідомляє міська голова Умані Ірина Плетньова. Молодшого...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x