НовиниОдарич розповів молоді, як хоче змінити Черкаси

Одарич розповів молоді, як хоче змінити Черкаси

-

- Advertisment -

Міський голова Черкас Сергій Одарич презентував учасникам "Майстерні громадської активності" маніфест "Черкаси – місто для людей". На прикладах іноземних міст він показав, як можна змінити Черкаси, щоб тут було комфортно і затишно жити. Він запросив до співпраці молодь, яка має своє бачення розвитку міста.

Свій проект містобудівного маніфесту днями опублікував Сергій Одарич на своїй сторінці в мережі Facebook.

– Ми повинні дати відповідь на ключові питання: Що таке місто для людей? На жаль, багато міст спроектовані так, що міста обмежують життя людей у чотирьох стінах квартири. Більшість живе за принципом: робота, автобус, дім. До чого може призвести те, що робити будуть, не думаючи за наслідками. Як приклад, вул. Героїв Дніпра. Нинішній проект, який розробили архітектори, передбачає замість вулиці звести магістраль у дві полоси руху, довжиною, якщо я не помиляюся, 18 метрів. Якщо реалізувати цей проект, то ми позбавимо місто найціннішого – пляжів і доступу до Дніпра. Ми відріжемо річку від людей. Дорогу перейти неможливо буде, шум, гонитва автомобілів. Довелося відправити проект на доопрацювання, – розповів Сергій Одарич.

За його словами, він би хотів, щоб до обговорення містобудівного маніфесту долучилося якомого більше людей. Він переконаний, що цей документ може змінитися світогляд кожного, зокрема і проектантів та архітекторів. Після громадського обговорення і внесення коректив, маніфест має бути затверджений на сесії міської ради.

– Щоб кожен архітектор, який проектує вулицю, магазин, будинок, брав цей маніфест за основу і дотримувався кожної вимоги. Щоб потім влада і громада могла звірити, чи відповідає проект маніфесту, – заявив Сергій Одарич.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

32-річний черкащанин загинув у російсько-українській війні

Черкаська громада попрощалася зі старшим солдатом Сергієм Павленком. Захиснику було 32 роки. Про це повідомляє міський голова Черкас Анатолій...

Жителів Черкаської області попереджають про заморозки

На території Черкаської області похолодало. Температура повітря продовжить знижуватися. Про це пише директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Атмосферний...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x