НовиниОдарич розкритикував майбутню "висотку" за драмтеатром: Навіщо нам цей...

Одарич розкритикував майбутню "висотку" за драмтеатром: Навіщо нам цей 12-поверховий гроб? (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У п'ятницю виконком розгляне проект про надання містобудівних умов та обмежень на забудову ділянки за драматичним театром.

Про це сьогодні на прес-конференцїі повідомив мер Черкас Сергій Одарич.

За його словами, фірма ПП "Бізнес Гранд" планує звести на цьому місті 12-поверховий 5-секційний житловий будинок. Це вже другий проект, який подається на розгляд виконкому.

"Той проект, який подавався раніше, нереальний для втілення. Проект передбачає відстань між вікнами житлових квартир і задньою глухою стіною драмтеатру – 7 метрів. Тобто весь квартал буде тотально забудовий "колодязем". Половина квартир не бачила б ніколи сонячного променю. Проект не відповідав жодним вимогам. Коли з'явилася реакція громадськості, забудовник відкликав проект і в четвер подав новий – те саме, тільки розвернуте", – розповів мер.

Одарич зазначив, що є прихильником забудови тієї території, але не в такому вигляді.

"Квартал має бути впорядкований, там не має бути яма, яка уже 4 роки існує", – наголосив міський голова.

За його словами, відведення цієї земельної ділянки розпочалося у 2005 році, містобудівне обґрунтування було підготовлене владою, забудовником та проектним інститутом у 2007 році.

"27 лютого 2007 рік було визначене містобудівне обґрунтування. Я ставив такі умови: дві тисячі квадратних метрів мають бути використані для скверу, решта – під забудову. Крім того, моя категорична вимога: будівництво не має бути вищим за драмтеатр. ТРЦ мав зводитися по вулиці Гоголя, а між ТРЦ та драмтеатром – сквер із фонтаном і пам'ятником Данила Нарбута. На підставі цих погоджень було погоджено такий варіант забудови. Необхідно дотримуватися тих рішень, які були ухвалені", – наголосив мер.

На думку міського голови, зараз підприємець просто намагається заробити на містянах, не дбаючи про зовнішній вигляд центру міста.

"Підприємець хоче звести близько 400 квартир, тобто житло для 1,5 тисячі людей. Ділянка в мене вдома (у Мошнах, – vikka.ua) – на 30 метрів більша. Ми там живемо одною родиною. Я розумію, що там можна ще кілька родин поселити. Але… Я додому приїжджаю, вийду покурити і думаю: боже, як 1,5 тисячі сімей могли би поміститися на такій земельній ділянці? Зрозуміло, що тут ні про які дитячі майданчики не може йти мови, ні про який нормальний проїзд вулицями, бо все буде заставлено автомобілями, ні про які тротуари, зелені насадження…" – додав Сергій Одарич.

Також він зазначив, що подібні проекти "вбивають родзинку Черкас".

"Це те, що вб'є місто Черкаси на багато десятиліть наперед. Хочете відчути, що буде – поїдьте в Київ і побачите, на скільки це комфортно – ходити тротуарами, коли над тобою висить n-на кількість поверхів, не можна ні пройти, ні проїхати, ні сісти перепочити…"

"Родзинка Черкас – це місто, яке дихає спокоєм. У Черкасах людина не відчуває, що над нею щось нависає (за винятком тролії та інколи кабелів, які тягнуть по повітрю). Подібні проекти вб'ють родзинку Черкас. У плані комфорту в місті ще треба багато всього робити: замінювати зелені насадження, робити нормальні тротуари рівні тощо. Але це ті речі, які ще можна зробити. Якщо сюди поставити 12-поверховий 5-секційний гроб, то тут уже ми з вами нічого не зробимо. Як і наші діти та внуки", – резюмував міський голова.

Він додав, що зараз проектну документацію вивчає головний архітектор міста, далі слово має сказати виконавчий комітет.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x