додому Новини Черкащина Одарич пропонує провести міжнародний архітектурний конкурс щодо забудови набережної

Одарич пропонує провести міжнародний архітектурний конкурс щодо забудови набережної

0

Концепція розвитку і забудови берегової смуги Черкас має бути розроблена іноземними фахівцями. Таку думку висловив у Facebook екс-мер, депутат міськради Сергій Одарич.

"Урбаністи з різних куточків світу запропонують десяток-два комплексних бачень розвитку цієї території. Всі ідеї оприлюднюються в людному місті (на Соборній площі, у дворі Хрещатик-Сіті, у сквері за обласною радою). Розміщуються генплани, макети, візуалізація тощо. Протягом трьох місяців громадяни знайомляться з концепціями. Після цього можна вже проводити громадські слухання і обрати найкращий проект", – зазначив він.

За словами Сергыя Одарича, на залучення міжнародних архбюро у 2013 році було передбачено фінансування в бюджеті. Сума на той час склала всього 50 тисяч доларів. Однак тоді цей проект так і не вдалося реалізувати.

"Річ у тім, що архітектурні майстерні беруть участь в подібних проектах не заради грошей і призів. Вони зацікавлені виграти і в майбутньому для інвесторів розробляти вже робочу проектну документацію. Тому достатньо лише оплатити їх приїзд і перебування в Черкасах для презентації проекту, – додав екс-мер. – Сьогодні берег ще "чистий", його можна правильно і комплексно запроектувати. І не можна його розглядати як скупчення окремих об'єктів".

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас переконує, що пляж не забудовуватимуть.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version