НовиниОдарич назвав дії уряду цинічними й поскаржився Порошенку на...

Одарич назвав дії уряду цинічними й поскаржився Порошенку на Яценюка

-

- Advertisment -

Міський голова Черкас Сергій Одарич поскаржиться Президенту України Петру Порошенка на дії уряду.

Про це мер повідомив на прес-конференції.

Мотивом для написання листа стали дії уряду, що призвели до того, що черкащани будуть вимушені залишиться без гарячого водопостачання.

"Буду звертатися сьогодні до Президента, тому що інших варіантів впливу тут немає. Очевидно, треба ініціювати відставку уряду, прем'єр-міністра і ставити людей, які будуть принаймні чесні перед своїм народом", – заявив Сергій Одарич.

За його словами, попри зміну влади та Революцію Гідності, "лицемірство з боку уряду продовжується".

"НАК "Нафтогаз" не надала ліміти на споживання природного газу, і "Черкасигаз" просто змушений, згідно із законодавством, припиняти постачання газу тим організаціям, яким не надали ліміту на споживання. Формально "Нафтогаз" розповідає, що у "Черкаситеплокомуненерго" є заборгованість. Мовляв, тому ми вам ліміти не дамо. А насправді уряд другою рукою робить так, щоб у теплопостачальних підприємств були борги", – запевнив Одарич.

Також він розповів "останній цинічний випадок", що відбувся у кінці березня.

"Вся теплова енергетика, зокрема й "Черкаситеплокомуненерго" з 2010 року постійно мала тариф, який затверджував уряд, нижчий за реальну собівартість. Нарешті після року діяльності уряду, приходу нової команди і декларації про те, що все має бути чесно, прозоро, Нацрегулятор затвердив тарифи, які відповідають собівартості виробництва тепла. Це відбулося у 20-х числа березня. Однак іншою рукою уряд через Міністерство юстиції вчасно не зареєстрував цю постанову, тож вона не набула чинності з 1 квітня", – зазначив мер.

"НКРЕ в один день ухвалив дві постанови. Першою затвердив нову ціну на газ для теплогенеруючих компаній, що вироблять тепло для населення (підняло ціну на газ у три рази). У той же день НКРЕ підняло тарифи на газ. Ціна на газ уряд швидко зареєстрував, і вона набула чинності з 1 квітня. А тариф вчасно не зареєстрували, тому він набуде чинності з 1 травня. Тобто протягом квітня вся теплова енергетика України купує газ за ціною втричі вищою, виробляє тепло, продає населенню по старому тарифу", – переповів міський голова.

За його словами, через такі дії комунальні підприємства отримають мільярдні збитки. Лише Черкаси отримають близько 10 млн прямих збитків.

"Це свідоме затягування підприємства у боргову яму. Чисто методи попереднього уряду. Більше того – особливим цинізмом є те, що зараз "Нафтогаз" буде нараховувати пені і штрафи за те, що тепловики вчасно не заплатили за газ і потім у судовому порядку стягувати ці пені і штрафи", – сказав Одарич.

Так, лише минулого року "Черкаситеплокомуненерго" було вимушене заплатити 5 млн грн штрафу за те, що вчасно не змогло розрахуватися за газ.

"Якщо і далі буде зберігатися така практика, коли уряд на правах сильнішого буде дурити й обкрадати підприємства (незалежно від форм власності), до тих пір у нашій країні нічого не зміниться. Я вважаю, що персонально прем'єр-міністр Яценюк несе відповідальність за ту ситуацію, що виникає сьогодні в Черкасах та інших областях України", – підсумував мер.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x