НовиниОдарич дав два дні на вирішення проблеми з опаленням...

Одарич дав два дні на вирішення проблеми з опаленням у третій школі (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкаській загальноосвітній школі № 3 ще й досі не зробили капітальний ремонт спортивного залу. Про це інформують у прес-службі Черкаської міської ради.

– Лівого ногою був зроблений проект на ремонт спортивного залу. Тією ж лівою  ногою згодом були внесені правки до цього проекту. Загальмоване  фінансування. Неможливість виконавцем у борг  виконувати відповідні роботи за власні кошти. Похабне ставлення підрядної організації до енергозбереження. Адже, зробивши опалення у спортзалі, – лишили старі діряві вікна, крізь які виходить тепло. Ми що – гріємо  повітря надворі чи приміщення школи? – обурився міський голова.

За його словами, головним винуватцем такого незадовільного стану проведення капітального ремонту спортивного залу є департамент архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради.

Директор загальноосвітньої школи №3 Тетяна Ткаченко розповіла, що рішенням санстанції  через незадовільні санітарні норми спортивна зала була  закрита на капітальний ремонт ще  у 2009 році і досі не експлуатується.

– З того часу наші учні не мають можливості  повноцінно займатись спортом.  Допоки дозволяють погодні умови, учні займаються на вулиці. У холодну пору – заняття з фізкультури освоюють на теоретичному рівні у класах, – повідомила Тетяна Єгорівна.

За її словами, безпосередні роботи у спортзалі розпочались лише у травні минулого року, та швидко припинили. Відновили їх більш ніж через рік – у вересні цього року.

За два роки вдалося зробити опалення, стяжку полу, частково провсти реконструкцію стін переодягалень та  подекуди збити фарбу на стінах. 

Директорка нарікає на якість виконаних робіт. Зокрема, зазначає, що після заміни системи опалення у спортзалі,   порушилась циркуляція теплоносія у батареях на першому поверсі, де розташований клас з навчання праці.

Керівник підрядної організації "Дніпро-моноліт", яка здійснює капітальний ремонт у спортзалі ЗОШ № 3, Олег Цюренко сказав, що порушення нормальної циркуляції теплоносія у системі опалення частини школи пов’язане з помилками у проекті, до якого вже внесені відповідні зміни.

Сергій Одарич у дводенний термін наказав підрядній організації виправити ситуацію з опаленням у школі.

Підрядник поскаржився очільнику міста на неможливість виконувати подальші капітальні роботи спортзалу через відсутність фінансування. Оскільки з 400 тисяч на ремонт спортзалу, які були заплановані у попередньому  проекті, перераховано лише 230 тисяч. Тоді як новий проект передбачає коштує близько 760 тисяч.

Директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування Артур Савін запевнив, що сьогодні відповідні платежі будуть зареєстровані у держказначействі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x