НовиниЧеркащина"Очисні споруди працюють не належним чином": на Черкащині перевірили...

"Очисні споруди працюють не належним чином": на Черкащині перевірили воду в річках Тясмин та Суха Згар

-

- Advertisment -

Лабораторія Держекоінспекції, у зв'язку із значним підвищенням температурного режиму, продовжує спостережні заходи на річках Тясмин та Суха Згар.

Про це повідомив у Facebook начальник обласного Управління екологічного нагляду Олександр Позняков.

Відповідно до листа Державної екологічної інспекції України про контроль за водогосподарською ситуацією у басейні р. Дніпро, в межах спостережень в травні та червні 2020 р. проведено відбори проб поверхневої води в річках Тясмин та Суха Згар на створах:

– р.Тясмин в місці скиду, 500 м вище та 500 м нижче скиду зворотних вод після очисних споруд РКП "Кам’янський водоканал" м. Кам’янка;

– р.Тясмин в місці скиду, 500 м вище та 500 м нижче скиду зворотних вод після очисних споруд КП "ВодГео" м. Сміла;

– р. Суха Згар в місці скиду, 500 м вище та 500 м нижче скиду зворотних вод після очисних споруд КП "Міський водоканал" Золотоніської міської ради.

"Порівнюючи результати лабораторних досліджень проб поверхневої води даних річок в точках вище та нижче скидів очисних споруд, спостерігається зменшення розчиненого у воді кисню, підвищення температури поверхневої води та збільшення концентрації по таких показниках, як ХСК (хімічне споживання кисню) та БСК (біологічне споживання кисню), – каже фахівець. – Проаналізувавши результати аналізів у відібраних пробах поверхневої води р. Тясмин в місці скиду зворотних вод після очисних споруд, спостерігаємо тенденцію до зменшення концентрацій гідрохімічних показників у червні 2020 року, але бачимо що очисні споруди даних підприємств працюють не належним чином, про що свідчать зависокі концентрації забруднюючих речовин".

За його словами, екологічний стан водойм тісно пов’язаний з господарською діяльністю людини, з впливом природних факторів, таких як замулення русла, надмірний розвиток синьо-зелених водоростей, так зване "цвітіння води", мала проточність, висока температура навколишнього середовища. Самоочищення забруднених водойм відбувається шляхом природних процесів відновлення за рахунок життєдіяльності мікроорганізмів, рослин і тварин, що населяють ці водойми.

Як повідомляв сайт vikka.ua, 163 пташенят фазанів випустили у дику природу на Золотоніщині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x