НовиниЧеркащинаОчільник Черкащини озвучив перспективний план області на Раді регіонального...

Очільник Черкащини озвучив перспективний план області на Раді регіонального розвитку (ФОТО)

-

- Advertisment -

Проект Плану перспективного розвитку Черкаської області на 2019-2021 роки, напрацьований спільно з громадою регіону, презентували на засіданні Ради регіонального розвитку області. Воно відбулось сьогодні в обласній філармонії за участі Президента України Петра Порошенка, також Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, очільника області Олександра Вельбівця, представників районів, міст, об’єднаних громад Черкащини, бізнесу та ін., передає прес-служба ОДА.

У ході засідання Олександр Вельбівець наголосив на тому, що напрацьований План актуалізує першочергові заходи у сфері економічного й соціального розвитку Черкащини на найближчі три роки в умовах реформи децентралізації.

"План враховує пріоритети Стратегії розвитку Черкаської області до 2020 року, – зауважив Олександр Іванович. – У ньому відображені першочергові розвиткові та інфраструктурні проекти у сферах економіки, надання адміністративних послуг, транспортної інфраструктури, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту".

Загалом на сьогодні проект Плану перспективного розвитку Черкаської області на найближчі три роки містить 703 проекти на загальну суму в 3,7 млрд грн. Серед основних – будівництво 23 лікарських амбулаторій, Центру екстреної медичної допомоги, школи олімпійського резерву, продовження втілення стандартів нового освітнього простору, зведення двох малих групових будинків для дітей-сиріт, відбудова обласного музично-драматичного театру, модернізація міжнародного аеропорту в Черкасах, відновлення автодоріг як місцевого, так і державного значення та ін.

Голова облдержадміністрації розповів і про реалізовані впродовж чотирьох років органами місцевого самоврядування проекти регіонального розвитку. Зауважимо, на Черкащині за цей час, завдяки реформі децентралізації, ініційованої Президентом України, вдалося втілити більше 4 тисяч проектів на понад 5 млрд грн.

Водночас Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Черкаської області підкреслив важливість продовження реформи децентралізації та застеріг від можливості її згортання. Він нагадав, що цю програму підтримав Уряд, Верховна Рада. З прийняттям закону про децентралізацію владу передали громадам, і не лише владу, а й повноваження, а разом із ними і відповідальність.

Нагадаємо, торік під час Ради регіонального розвитку Президент України Петро Порошенко доручив представникам  регіональної влади розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. Відповідне доручення передбачене Указом Президента України №412/2018 "Про додаткові заходи щодо забезпечення реформ із децентралізації влади".

Як повідомляв сайт vikka.ua, визначним жителям Черкащини вручили нагороди.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x