додому Новини Черкаси Об’єднані війною: черкаські волонтери щотижня роздають 20 тонн гуманітраної допомоги (ВІДЕО)

Об’єднані війною: черкаські волонтери щотижня роздають 20 тонн гуманітраної допомоги (ВІДЕО)

0

Маскувальні сітки, «кікімори», окопні свічки, сухі борщі і супи, допомога переселенцям — усім цим займаються волонтери громадської організації «Січ».

Вони ретельно вивчають фронтові потреби і в найкоротші терміни запускають виробництво. Діяльність організації структурована. Є відділ, який відповідає за медичні питання, окремо займаються написанням грантів та пошуком гуманітарної допомоги. Географія пошуків широка. Благодійників шукають як за океаном, так і в Європі.

Українці є по всьому світу, тому у великій мірі покладаються на діаспору. Турбуються і про переселенців. Нині в Черкасах офіційно зареєстровано 20 тисяч українців, яких війна змусила покинути свої домівки. Завдяки співпраці з некомерційною організацією «World Central Kitchen» волонтери ГО вже роздали більше як 6 тисяч продуктових наборів.

Віталій Радченко, голова ГО «Січ»:

— Сьогодні у нас чергова роздача гуманітарної допомоги від міжнародного фонду  «World Central Kitchen». Ми з ними давно співпрацюємо. Вони націлені допомагати переселенцям. Раз на тиждень приїжджає машина – 20 тонн. У нас команда організована і ми роздаємо все буквально за годину.

Ілля Ястреб, керівник ГО «Січ»:

— Ми працюємо уже два роки. То там допомагали, то там, а потім нас об’єднала війна. Нас стає все більше. Ми розростаємося і відкриваємо осередки по всій країні.

Волонтерська організація "СІЧ" із Черкас допомагає військовим і переселенцям

Читайте також: На Уманщині запрацював продовольчий хаб для допомоги переселенцям.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version