додому Новини Черкащина Обман у півмільйона: взявши аванс, підрядник "забув" про ремонт у черкаській школі

Обман у півмільйона: взявши аванс, підрядник "забув" про ремонт у черкаській школі

0

Господарський суд Черкаської області задовольнив позовні вимоги прокурора щодо стягнення з суб’єкта господарювання 500 тисяч гривень за невиконання робіт з капітального ремонту спортзалу одного із загальноосвітніх навчальних закладів м. Черкаси. Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

Наприкінці 2017 року між навчальним закладом та суб’єктом господарювання укладено договір підряду на ремонт частини будівлі школи. За умовами договору, замовник перерахував товариству аванс у розмірі півмільйона гривень, що виділені із бюджету міста. Проте, підрядник не приступив до виконання робіт та ігнорував листи замовника про повернення коштів.

Прокурор звернувся до суду в інтересах територіального департаменту освіти та загальноосвітнього навчального закладу про стягнення з товариства перерахованих коштів.

Відомо, що йдеться про Черкаську ЗОШ № 5. Інформація про закупівлю робіт із ремонту спортзалу розміщена на системі "Прозоро".

"Школа перерахувала підряднику майже півмільйона гривень, останньому через місяць скасували ліцензію, але і гроші він відмовився повертати назад в бюджет. Школа разом з Департаментом освіти подали позов до суду, сьогодні у підрядника заблоковані рахунки, чекаємо списання коштів. В цьому році мріємо закінчити цей об’єкт!" – прокоментував у Facebook головний освітянин Черкас Сергій Воронов.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині чоловік викрав дрова зі школи, щоб обігріти свій будинок.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version