додому Новини Облрада зі скандалом проголосувала за фінансування гемодіалізу (ВІДЕО)

Облрада зі скандалом проголосувала за фінансування гемодіалізу (ВІДЕО)

0

Черкаська обласна рада проголосувала за фінансування лікування хворих на ниркову недостатність черкащан у клініці "Фрезеніус".

На фінансування послуги гемодіалізу спрямували 11,3 млн грн, 3 з яких підуть на погашення боргів, а 8 – на фінансування послуги.

За зміни до обласного бюджету проголосували 67 депутатів.

На початку сесії прийшли черкаські "нирники", які з плакатами просили облраду підтримати зміни до бюджету.

Перед голосуванням тривало галасливе обговорення.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко розповів на сесії, що спілкувався з першим заступником міністра фінансів з проханням фінансувати вартісну послугу гемодіалізу з державного бюджету. Зараз він чекає на результат.

Натомість виступ депутата облради Любові Майбороди викликав скандал. Депутатка пропонувала свої зміни до бюджету, зокрема, ухвалення програми на проведення послуги гемодіалізу у "Фрезеніусі". На думку Майбороди, це б допомогло вирішили проблему нирників. Утім більшість таку пропозицію не підтримала.

Опісля до трибуни вийшов представник ВО "Батьківщина" Михайло Мушієк.

"Ситуація виглядає так, наче людям дають авто Таврія, але вони відмовляються від неї, бо хочуть "Мерседес". Ми ж даємо кошти на лікування в обласній лікарні", – обурився Михайло Мушієк біля трибуни.

Після цих слів до трибуни підійшли кілька черкащан, хворих на ниркову недостатність. Вони звинуватили депутата в нерозумінні їхньої проблеми. Натомість депутатка Любов Майборода взагалі пішла із залу.

Після голосування голова обласної ради Валентина Коваленко зазначила, що заяви нирників про неувагу з боку депутатів були безпідставними. Вона попросила людей бути більш коректними і не піддаватися маніпулюванню з боку деяких депутатів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version