додому Новини Черкащина Облрада просить допомогти неідентифікованим переселенцям

Облрада просить допомогти неідентифікованим переселенцям

0
Черкаська обласна рада підтримала звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, щоб полегшили життя ВПО, які не мають документів. Про це повідомив Перший заступник голови Черкаської облради Роман Сущенко.
“Згідно з офіційними даними, понад 130 тис осіб знайшли тимчасове місце проживання у Черкасах та області. Серед них є і т.з. неідентифіковані особи, – зазначає Роман Сущенко. – Тобто люди, які з різних причин не мають документів, що підтверджують їх особу. Переважна більшість відновлює документи, але є й такі, яким важко це зробити. Ця категорія людей через колізії у законодавстві не може отримати кваліфіковану медичну допомогу, що порушує їх права. Таких людей у нашій області налічується понад сотню.
У зв’язку з цим, вийшов з ініціативою та підготував відповідне звернення до Президента щоб допомогти цим людям”.
Звернення підтримала переважна більшість депутатів Черкаської обласної ради. У зверненні закликали:
1. Внести зміни до пункту 35 Порядку функціонування електронної системи охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання електронної системи охорони здоров’я» від 25.04.2018 № 411, виклавши його у такій редакції: «35. Під час реєстрації повинно бути однозначно встановлено (ідентифіковано) особу користувача, крім виключних випадків, визначених законодавством, а у разі реєстрації суб’єкта господарювання у сфері охорони здоров’я – відповідну юридичну особу та її керівника або фізичну особу-підприємця, яка одержала ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики».
2. Внести зміни до Порядку ведення Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я України 30.11.2020 № 2755, виклавши підпункт 7 пункту 10 у такій редакції: «реквізити (серія (у разі наявності), номер, дата видачі, строк дії, орган, що видав документ) одного (або кількох) з документів, що посвідчують особу відповідно до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»;
3. Реєстрацію осіб із вірусом імунодефіциту людини (та підозрою на ВІЛ), хворих на туберкульоз, пацієнтів на лікування із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, які не мають документів або заперечують проти ідентифікації та внесення серії (за наявності) та номеру, а також електронних копій оригіналів документів, що посвідчують особу, до електронної системи охорони здоров’я, у Реєстрі пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я здійснюється у порядку, передбаченому пунктами 22 – 26 Порядку ведення Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я України 30.11.2020 № 2755, а оплата послуг, наданих таким пацієнтам – у загальному порядку. Направити відповідні листи-роз’яснення відповідним надавачам медичних послуг та територіальним органам Національної служби здоров’я України.
4. Забезпечити підтримку пацієнтам при відновленні документів (пацієнти, які не заперечують) за кошти інших джерел, не заборонених законодавством, у тому числі за кошти донорського фінансування.
5. Провести спільну нараду із Міністерством юстиції України щодо питання з оформлення (поновлення) паспорта засудженим відповідно постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 р. № 745) «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України».
Читайте також: на Черкащині представник ОПЗЖ склав свої повноваження

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version