НовиниЧеркащинаОбласною "житловою" програмою скористались близько 70 сімей Черкащини

Обласною "житловою" програмою скористались близько 70 сімей Черкащини

-

- Advertisment -

Три родини з Черкас та Золотоноші цього року покращили свої житлові умови. Це стало можливим завдяки реалізації обласної програми "Молодій родині Черкащини – доступне житло". Про це повідомляють на сайті Черкаської ОДА.

Директор Черкаського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" Олександр Паливода відзначив, що на обліку у регіональному управлінні Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву нині перебуває понад 160 родин Черкащини. Всі вони мають право на отримання пільгового довготермінового кредиту для придбання житла. Та, заважаючи на те, що програми молодіжного кредитування на рівні з областю підтримали лише 5 районів та 5 міст обласного значення, лишається відчутним брак фінансування.

"Програма потребує збільшення фінансування у 2017 році на 2,5 млн. грн. Це дозволить надати всі заплановані цьогоріч "житлові" кредити", – говорить Олександр Паливода.

Перший заступник очільника області Віталій Коваль розповідає, що за час дії обласної програми "Молодій родині Черкащини – доступне житло", нею вже скористалися близько 70 сімей.

"Це дієвий і перевірений механізм для родин за гривневий кредит з невеликим відсотком або взагалі без нього отримати кошти й придбати на власний вибір житло. Ми всі маємо розуміти, що немає такого ресурсу, аби надати необхідну кількість помешкань, де могли б поселитися молоді сім’ї. Ухвалення ж програм житлового кредитування на місцях, зокрема в районах, допоможе у вирішенні цього питання. Однак на сьогодні більшість районів області взагалі не мають розроблених та ухвалених програм молодіжного житлового кредитування. У найближчі місяці вони мають, враховуючи кількість родин, які нині перебувають на черзі для покращення житлових умов, розробити та подати на розгляд сесії власні програми. Іншим же варто вчасно продовжити уже діючі", – відзначив Віталій Коваль.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Каневі хочуть будувати житло для переселенців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x